Kennisplatform voor noord holland

Tien jaar Techport, tien jaar succesvol samenwerken in de regio.

Geplaatst op 23 januari 2024

Op woensdag 10 januari 2024 vierde Techport zijn tiende verjaardag. Tijdens het feestelijke en goed bezochte event in IJmuiden werd ingegaan op de succesvolle samenwerking van de afgelopen tien jaar. Maar vooral werd vooruitgekeken naar de toekomst, en met name naar het realiseren van de energietransitie in de IJmond regio, het focusgebied van Techport.

Om de energietransitie, de circulaire economie en de digitalisering te realiseren, zijn voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten nodig. Daarom werkt het bedrijf als tien jaar aan techniekpromotie in het onderwijs, het stimuleren van zij-instroom, het versnellen van technologische innovatie en de ontwikkeling van regionaal opleidingsaanbod voor de banen van toekomst. Op de jubileumviering sprak Jos Ahlers, auteur van ‘Gen Z – Verlangen naar Verandering’ over Gen Z, die nu de arbeidsmarkt betreedt, en hoe we als generaties met elkaar kunnen samenwerken.

Huisvesting Techport Innovation Centre
Samen verder groeien en de eerste groene industriezone van Nederland realiseren, is de ambitie van de Techport voor de komende jaren. Het Techport Innovation Centre (TPIC) speelt daarin een belangrijke rol. Het TPIC wordt een ontwikkel- en ontmoetingscentrum voor de technici van de toekomst, bedrijven, onderwijs en overheid en wordt vanaf maart 2024 gehuisvest in een deel van het Nova College Scheepvaart, Havenstraat 7, IJmuiden. De door Techport geïnitieerde Living Labs Green Incubator programma, het Fieldlab Smart Energy en de Learning Community Waterstof kunnen op deze tijdelijke plek direct van start. De plannen voor de definitieve nieuwbouwlocatie gaan onverminderd door.

Nieuw partnerschapsmodel
Binnen Techport zijn 70 bedrijven en 23 scholen en verschillende overheden actief; de partners van Techport. Een partnerschap binnen het bedrijfbetekent wederkerig samenwerken. Bedrijven die ook financieel willen bijdragen kunnen vanaf nu ‘Techportbedrijf Plus‘ worden. Intures bijt het spits af als eerste bedrijfPlus en ontvangt tijdens de jubileumbijeenkomst het Techport-certificaat.

Samen op weg naar de eerste groene industriezone van Nederland
De jubileumviering werd afgesloten door Techport-directeur Mark Denys. Hij bracht een toost uit op de samenwerking en de ambities en plannen voor de toekomst. De komende maanden zetten we in online verhalen verschillende activiteiten in de spotlight. In oktober 2024 wordt het jubileumjaar afgesloten tijdens een slot-evenement.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: