Kennisplatform voor noord holland

Tips om je werknemers fit en gezond te houden

Geplaatst op 21 juni 2023

Als werkgever is er niets zo belangrijk als je werknemers fit en gezond houdt. Dit geldt niet alleen voor de fysieke gezondheid, maar natuurlijk ook voor het mentale gedeelte. Zorg er dus voor dat de werkdruk niet te hoog ligt en je ze bijvoorbeeld faciliteert in het sporten. Hoe je dit als werkgever het beste kunt doen, vertellen we je in dit artikel. Juist in deze tijd, waarin we zien dat de werkdruk toeneemt en het aantal mentale klachten bij werknemers steeds groter begint te worden, is het aan jou als werkgever de taak hier iets aan te doen. Dus wil jij je personeel fit en gezond houden, volg dan deze handige tips.

Bied je werknemers de vrijheid

Vrijheid is een groot goed, vooral in de huidige tijd, waarin de meeste bedrijven de mogelijkheid bieden om thuis te kunnen werken, zien we dat deze mensen zich een stuk fijner voelen. Alleen al het idee dat ze niet kantoor hoeven te zijn en dus ook tijdens een warme zomerdag in hun korte sportlegging achter hun pc of laptop kunnen zitten, draagt al bij aan een verhoogde productiviteit. Toch zien we dat een andere wens van veel werknemers is, om ook wat flexibeler te zijn als het gaat om de werktijden. Nu zien we vaak dat deze tussen 08.00 en 17.00 worden gemaakt, terwijl bepaalde werkzaamheden ook prima later op de avond kunnen. Vooral voor moeders met jonge kinderen, is dit een ideale manier om toch fulltime te kunnen werken.

Beloningen

Iedere werknemer wil gewaardeerd worden, dat hoeft natuurlijk niet altijd uitgedrukt te worden in geld, maar een keer een blijk van waardering doet de meesten van ons goed. Zo kun je als werkgever tijdens Sinterklaas je medewerkers een heerlijke chocoladeletter geven of gewoon uit blijk van waardering een keer iets anders leuks. Naast deze beloningen doen beloningen op basis van prestaties is het ook altijd goed. Wat je namelijk ziet, is dat wanneer mensen iets kunnen ‘verdienen’, ze veel meer doen, dan wanneer dit niet het geval is. Stel bijvoorbeeld bepaalde doelen en hang hier een beloning in de vorm van een cadeau of geldbedrag tegenover. Je zult zien dat dit de werknemers nog meer wordt getriggerd om voor je door het vuur te gaan.

Sporten onder werktijd

Steeds meer werkgevers faciliteren het sporten in de sport legging op kosten van de ‘baas’.  Een enkele werkgever heeft zelfs een volledig sportschool ingericht, waar het personeel onder werktijd kan sporten. We zien namelijk dat de wat modernere werkgevers steeds vaker afstappen van het principe, van uren maar veel meer sturen op het afronden van bepaalde taken. Iemand die 40 uur werkt, kan namelijk wel veel minder doen dan iemand die 30 uur werkt. Op deze manier zorg je voor een verhoogde efficiëntie, waardoor ze net dat stapje extra voor je zullen doen. Hoe fijn is het dat wanneer het vrijdagmiddag 12.00 uur is en jij alle taken hebt afgerond en vervolgens naar huis mag, terwijl je collega nog even door moet.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: