Kennisplatform voor noord holland

Voor het eerst een goed doel financiéren via cryptocurrency

Geplaatst op 27 mei 2022
Voor het eerst een goed doel financiéren via cryptocurrency

Voor het eerst is het mogelijk om een goed doel te financieren via crytocurrency. Bots for Humanity en DemaTrading maken giften via trading bots mogelijk. De bots gaan op het platform met de donaties aan de slag. Door op strategische momenten op de cryptocurrencymarkt te kopen en te verkopen, maakt de trade bot winst voor het goede doel en de donateurs. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor diverse cryptoportfolios, samengesteld door DemaTrading. 

Het is voor het eerst dat zo’n concept gelanceerd wordt in de wereld van cryptocurrency. Een wereld die terecht en onterecht nog altijd geassocieerd wordt met door geld gedreven grijze gebieden en gebrek aan regulatie, oftewel een duistere en anonieme wereld. In de praktijk is die wereld ook uiterst transparant, zelfregulerend, innovatief en inclusief, met vele positieve bijdragen. Goede doelen financieren via cryptocurrency laat dan ook zien dat er veel moois mogelijk is. Dit heeft de toekomst.

Volledig ontzorgd

Bots for Humanity start met een pilot, waarin vijftig tot honderd mensen €100 of meer op hun account kunnen zetten. Daar blijft het bedrag zitten. De donateur levert de API-sleutels aan en DemaTrading gaat voor de betrokkenen handelen op hun eigen account. De bot wordt aan het account gekoppeld, waarna er gehandeld wordt en aan alle partijen uitgekeerd kan worden. DemaTrading houdt de bot nauwlettend in de gaten. Zo kan de winst die behaald wordt en de overstap naar een andere bot eventueel op het juiste moment gemaakt worden. Donateurs worden daar volledig in ontzorgd, evenals in de risico’s die door spreiding worden verkleind. In overleg zullen er binnenkort diverse crypto exchanges aangesloten worden.

DemaTrading doneert de helft van de omzet namens de donateur aan stichting Bots for Humanity. De stichting zal hiermee naast de kosten dekken, vooral bijdragen aan het goede doel. Voorlopig kiest Bots for Humanity goede doelen in Nederland uit, zodat het geld makkelijker zichtbare resultaten kan opleveren en impact kan maken.

“We zijn aan het bouwen, zodat we in de toekomst nog meer goede doelen kunnen ondersteunen en onze technologie verder kunnen versterken. We willen Bots for Humanity nog beter maken, zodat het de centrale plek wordt voor giften. Ook zijn we bezig met de ANBI-status, waarmee het voor donateurs belastingtechnisch nog voordeliger wordt. En we werken aan een AFM-vergunning. Daarmee kunnen de gedoneerde bedragen zelf beheerd worden. Vanaf dan kunnen donateurs maandelijks een bedrag overmaken, zonder een account te hebben bij een exchange. Eén donatie kan terugkerende impact maken,” zegt Reint Tiggelaar, oprichter Bots for Humanity.

“We vinden het belangrijk dat donateurs volledig ontzorgd worden door de technologie en ons      portfoliomanagementsoftware. In onze community zien we een wisselwerking van hoe we algoritmen bouwen, versus hoe ze weer gebruikt worden zodat iedereen toegang krijgt tot deze nieuwe manier van traden via ons platform. Tegelijkertijd willen we vooral laten zien hoe de menselijke maat in de wereld van cryptocurrency en tech vastgehouden kan worden. Bots for Humanity hoort daar als vooruitstrevend initiatief absoluut bij. We zijn trots op wat we gezamenlijk neerzetten,” zegt Demian Voorhagen, CEO DemaTrading.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: