Kennisplatform voor noord holland

Vosse Groen Recycling en Transport: ‘Kwalitatieve productie en levering van natuurcompost’

Geplaatst op 20 juni 2023
Vosse Groen Recycling en Transport: 'Kwalitatieve productie en levering van natuurcompost'

Vosse Groen Recycling levert compost aan land‐ en tuinbouwers, hoveniers, particulieren en stadsdelen in de metropoolregio Amsterdam. Het gaat hier om natuurcompost dat vervaardigd is uit groenafval. Kees Vosse en zijn zoons vertellen ons hier graag meer over.

Sinds begin 2015 runnen Kees en zijn zoons Rocky en Mike gezamenlijk Vosse Groen Recycling en Vosse Transport. Een echt familiebedrijf dus dat al jaren bekend staat als producent en leverancier van topkwaliteit natuurcompost. Kees: “Onze natuurcompost wordt vervaardigd uit groenafval. Dat doen we door middel van groencompostering in de buitenlucht. Tijdens dit proces breken bacteriën en schimmels, die van nature al op het organische materiaal aanwezig zijn, het materiaal af. Het uiteindelijke resultaat is dan natuurcompost.”

Hoge kwaliteit

De natuurcompost van Vosse kan vervolgens als bodem verbeterend middel worden gebruikt, omdat het een hoog gehalte aan organisch stof en meststoffen bevat. Niet voor niets dus dat land- en tuinbouwers, hoveniers en particulieren al jaren graag de compost van Vosse afnemen. Rocky: “Omdat wij bekend staan om onze hoge kwaliteit natuurcompost, accepteren wij enkel groen afval. We verwerken dan ook geen apart ingezameld gft-afval. Door onze extra goede bewerking van het afval, waaronder het uitzeven van eventuele verontreinigingen, blijft onze compost van topkwaliteit.”

Duurzaamheid

Naast de topkwaliteit, draagt het composteringsproces van Vosse Groen Recycling ook op meerdere fronten bij aan duurzaamheid en de biobased economie. Mike legt uit: “Met ons Vosse Groen Recycling proces realiseren we 116 KG CO2 besparing per ton groenafval. Op jaarbasis besparen wij dus ruim 2.300 ton CO2! Daarnaast ontstaat er bij ons verwerkingsproces biomassa dat wij inzetten in energiecentrales in en buiten de metropoolregio Amsterdam.” Rocky vult aan: “Wij proberen het biomassa-transport zo optimaal mogelijk te realiseren. Voorbeeld hiervan is het inzetten van voertuigen die al in de regio Amsterdam zijn voor het leveren van vracht. Het gaat hierbij voornamelijk om vrachtwagens die afvalstoffen vanuit het oosten en het zuiden van Nederland naar de afval energiecentrales in Amsterdam komen leveren. In plaats van deze wagens leeg retour te laten rijden worden deze ingezet om onze biomassa naar de biomassacentrales te transporteren.”

Extra diensten

Goede zaken en diensten dus rondom Vosse Groen Recycling. Maar naast de recycling staat het bedrijf ook nog bekend om zijn verhuur, transport en administratieve diensten.
Kees: “Bij ons kunnen bedrijven en particulieren terecht voor onder andere shovel-, kranen- en vrachtwagenverhuur. Maar ook op het gebied van transport zijn we al jaren succesvol actief. Denk aan specialistisch container- en kieper met kraan-transport. Administratief kunnen wij onze klanten daarbij ook bijstaan op het gebied van kennisgevingen rondom internationaal afvaltransport en ondersteuning bij het verkrijgen van vervoersvergunningen voor het buitenland. Kortom: kom gerust eens bij ons langs om ons totaalpakket van dichtbij te ervaren!”

Benieuwd geworden? Kijk op www.vossegroenrecycling.nl voor meer informatie of bel 020-6144972. Het bedrijf is gevestigd aan de Santoriniweg 25 in Amsterdam.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: