Kennisplatform voor noord holland

Wereldkampioene schaatsen Irene Schouten is nieuwe Toyota-ambassadeur

Geplaatst op 21 januari 2022
Wereldkampioene schaatsen Irene Schouten is nieuwe Toyota ambassadeur

Meervoudig schaatskampioen Irene Schouten is de nieuwe ambassadeur van Toyota. De samenwerking maakt deel uit van de wereldwijde Toyota-campagne ‘Start Your Impossible’ rond de Olympische en Paralympische Spelen waarvan Toyota de mobiliteitspartner is. Het ambassadeurschap weerspiegelt de gedeelde, onbegrensde toewijding van Toyota en Irene om zichzelf continu te verbeteren; hierbij is niets onmogelijk. 

Toyota ambassadeur Irene Schouten – die in een nieuwe Toyota RAV4 Hybrid rijdt – is zowel bij het marathonschaatsen als op de langebaan in haar element. In 2018 haalde ze op de Olympische Winterspelen in PyeongChang brons bij de massastart. Op dit onderdeel werd ze bovendien tweemaal wereldkampioen. Nu gaat Irene Schouten samen met Toyota op weg naar de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing, China. 

Niets is onmogelijk
Irene: “In 2021 wilde ik heel graag de wereldtitel halen op de mass start. Dit liep alleen niet helemaal volgens plan. Daar was ik heel boos en teleurgesteld over. Ik moest wel snel de knop omzetten, omdat ik de volgende dag de vijf kilometer moest schaatsen. Dan is het echt een kwestie van niet blijven hangen in de negativiteit en focussen op de volgende afstand. Uiteindelijk heb ik goud gehaald op de vijf kilometer. Daar ben ik trots op. Zo is alles mogelijk, met de juiste mindset.”

Mooie overeenkomst met Toyota
“Op weg naar de Olympische Spelen focus ik me elke dag op vooruitgang. Uiteraard is het mijn droom om goud te halen maar ondanks alle uitgestippelde routes is er nooit zekerheid in topsport. De ene keer moet het gas erop, een volgende keer moet er worden teruggeschakeld. Ontwikkelingen in de schaatssport en techniek staan nooit stil. Daar ligt een mooie overeenkomst met Toyota. Het ontwikkelen van nieuwe en duurzame technologieën. In beweging komen om je dromen na te jagen is nog niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Het is de missie van Toyota om daar verandering in te brengen. Mobiliteit voor iedereen! Mijn Toyota RAV4 Hybrid is een heerlijke auto met een mooie uitstraling. Door mijn sport mag ik veel van de wereld zien, maar vanaf nu zijn ook de ritjes van huis naar de schaatsbaan en terug een groot plezier.”

‘Start Your Impossible’
De samenwerking tussen Toyota en Irene Schouten is onderdeel van ‘Start Your Impossible’, de wereldwijde campagne van Toyota rondom het partnership met de spelen. Hierbij staat de mens achter de sporter centraal. Vaak wordt alleen het resultaat van alle inspanningen gezien, maar de inspirerende onbegrensde toewijding om continu te verbeteren die daarachter schuilgaat, komt minder aan bod. Juist die passie en de drang naar verbetering, past bij de manier waarop Toyota er altijd naar streeft het onmogelijke mogelijk te maken. Voor Toyota gaat mobiliteit verder dan alleen auto’s; het draait ook om het aangaan van uitdagingen en het waarmaken van dromen. En als dit ergens gebeurt, is het wel tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. Vandaar dat Toyota trotse partner is. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: