Kennisplatform voor noord holland

Wethouder Elzakalai bezoekt drie horecagebieden

Geplaatst op 26 september 2022
Wethouder Elzakalai bezoekt drie horecagebieden

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) bezocht de drie horeca concentratiegebieden van Amstelveen; het Stadshart, de Amstelzijde en het Oude Dorp. Hij ging langs om te horen hoe het gaat na een voor de horeca moeilijk coronaperiode en om te horen wat er leeft.

Tijdens de coronaperiode heeft de gemeente een aantal regelingen ontwikkeld en uitgevoerd om horecaondernemers te ondersteunen. Hieronder vallen de regeling Verduurzaming Terrasverwarming, de subsidies ter controle coronatoegangsbewijs, de anderhalve meter maatregelen subsidie en het gedoogbeleid terrasverruiming. Ook is er voor de zomers van 2021 en 2022 de campagne gelanceerd ‘Kom werken in de Amstelveense horeca’, om jongeren bij de horeca aan het werk te krijgen.

Wethouder Elzakalai: “Een groot aantal horecaondernemers heeft gebruik gemaakt van deze regelingen, van het door ons gefinancierde kennisprogramma Back on Track en het Stimuleringsfonds Lokale Economie. De horeca is belangrijk om onze stad levendig te houden en door deze regelingen helpen wij de horecaondernemers hun bedrijfsvoering te versterken.”

Stadshart

Bij het bezoek aan de horeca Stadshart werd in restaurant Zorgeloos gesproken over de verlevendiging van het Stadsplein, de stijgende energie- en personeelskosten, evenementen, de ondersteuning van de gemeente tijdens coronatijd en het eventueel blijvend mogelijk verruiming van de terrassen.

Met de horeca van het Oude Dorp werd onder meer gesproken over het aantrekkelijker maken van het Oude Dorp en over de verbinding met de Amsterdamseweg, waar bijvoorbeeld ook de Annakerk staat. Ook werd gesproken over het moeilijker krijgen van personeel, energiekosten en de mogelijkheden voor duurzame energie.

Bedrijfsinvesteringszone

De zes horecabedrijven aan de Amstelzijde vormen sinds begin dit jaar de enige horeca Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) van Amstelveen. De BIZ Amstelzijde ontvangt een subsidie uit het Stimuleringsfonds, om het gebied te promoten en de uitstraling van de terrassen. Het gesprek met de horecaondernemers van dit gebied aan de Amstel ging onder andere over terrassenbeleid, de mogelijke vernieuwing van de terrassen, bereikbaarheid en veiligheid.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: