Kennisplatform voor noord holland

Wielerclub Cycle Capital presenteert dames eliteteam

Geplaatst op 12 maart 2020
Cycle Capital team NH

Amsterdam, 12 maart 2020 – Januari vorig jaar werd Cycle Capital officieel gelanceerd. Nu, één jaar later, kondigt deze ambitieuze wielerclub een dames eliteteam aan, dat in 2020 nationale en internationale wedstrijden gaat rijden. Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen acht verschillende verenigingen, is deze ploeg vanaf a.s. vrijdag 13 maart, tijdens Drentse Acht van Westerveld, dit wielerseizoen op de weg te zien. 

Duurzaam wielrennen

Tijdens de officiële opening vorig jaar werd al snel duidelijk dat Cycle Capital niet zomaar een wielervereniging in Amsterdam zou worden. De club wil voorkomen dat top wielrennen té (financieel) afhankelijk blijft van sponsoren en introduceerde een vernieuwend businessmodel in de wielersport. Cycle Capital is een coöperatieve vereniging, waardoor wielerfans mede-eigenaar van de club kunnen worden door een participatie te nemen. In dat geval verwerf je direct invloed op het wielerbeleid van de club en kun je maximaal betrokken zijn. Je hoeft niet persé zelf op de racefiets te zitten om lid te zijn bij Cycle Capital. En ook dat is best uniek binnen de wielerwereld. 

Eric van der Burg, Eerste Kamerlid en voormalig wethouder Sport binnen de gemeente Amsterdam, zegt het volgende daarover: “Cycle Capital zorgt met deze unieke samenwerking voor een duurzame ontwikkeling van de wielertopsport in regio groot Amsterdam en Noord-Holland.”

Verbindende factor

Liefhebbers, wielerfans en volgers kunnen zich aansluiten bij de club. De passie voor het fietsen en de liefde voor de stad Amsterdam is de gemene deler. Dankzij deze fans, sponsoren en leden kan duurzaam wielrennen in onze hoofdstad gerealiseerd worden. De leden vormen de kern van de wielerclub. Het bedrijvennetwerk van Cycle Capital is echter net zo belangrijk. Dit netwerk bestaat uit organisaties die gek zijn van wielrennen en dragen de stad Amsterdam een warm hart toe. Diezelfde interesse en mentaliteit van zowel sponsoren als liefhebbers, zorgen voor een verbindende factor. 

Amsterdam in de World Tour

Al eerder werden internationale ambities uitgesproken. Zo wil de club binnen 10 jaar op World Tour niveau actief zijn, en binnen aanzienlijke tijd top 3 uitslagen rijden in buitenlandse etappekoersen, de topcompetitie en Womens Cycling series. Een dames eliteteam is de eerste stap op weg naar het realiseren van deze ambities. 

Uniek samenwerkingsverband

Omdat maar liefst 7 wielerverenigingen uit Noord-Holland, samen met Cycle Capital, de handen ineen hebben geslagen, wordt de ontwikkeling van dit dames eliteteam realiteit. Zonder twijfel zorgt deze unieke samenwerking ervoor dat het profwielrennen voor dames in de regio Noord/West Nederland verder gestimuleerd wordt. Talenten uit de verschillende teams krijgen de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Ze gaan nationale- en internationale wedstrijden rijden en kunnen zich verder ontwikkelen in een topsportklimaat. 

Dat Cycle Capital, dankzij deze unieke samenwerking tussen verenigingen, binnen één jaar op het hoogste amateurniveau van Nederland uitkomt, is op z’n minst bijzonder te noemen. Het team, dat gaat rijden onder de naam Cycle Capital TEAM NH, kan uitgroeien tot een van de sterkste talententeams van het land. Daarnaast heeft dit team de potentie om door te groeien naar een hoger niveau. En dat is fantastisch nieuws voor het vrouwenwielrennen! Morgen, op 13 maart, wordt de eerste officiële wedstrijd gereden. Tijdens de Drentse Acht gaan de dames voor het eerst de strijd aan, ze rijden in een wedstrijdveld met teams op World Tour niveau.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: