Kennisplatform voor noord holland

Wielren app JOIN haalt €1.5 miljoen op voor productuitbreiding en expansie 

Geplaatst op 19 januari 2024
Wielren app JOIN haalt €1.5 miljoen op voor productuitbreiding en expansie

JOIN, de app voor op maat gemaakte trainingsschema’s voor recreatieve wielrenners, maakt vandaag bekend €1.5 miljoen te hebben opgehaald. Hiermee zal de technologie startup haar team versterken, het aanbod uitbreiden en wordt ingezet op internationale groei in de UK en US. 

JOIN is in 2020 opgericht door voormalig professioneel wielrenner en ervaren trainer Jim van den Berg met de missie om recreatieve wielrenners wereldwijd de juist tools te bieden om hun prestaties te verbeteren en zo efficiënt mogelijk met de juiste intensiteit naar een doel toe te werken.

De app geeft toegang tot meer dan 400 workouts die zijn ontwikkeld door professionele coaches. Gebruikers voeren bij het aanmaken van hun profiel diverse gegevens in op het gebied van lichaam, ervaring en niveau en kiezen een persoonlijk doel om naartoe te werken. Daarnaast vullen zij hun beschikbaarheid in voor de trainingen. Op basis van deze gegevens maakt JOIN vervolgens automatisch een op maat gemaakt trainingsschema, waarbij de app gedurende de gehele route naar het doel fungeert als virtuele 24/7 AI-trainingscoach. Bij iedere training kan data worden ingevoerd of geüpload via diverse integraties zoals met Strava, Garmin, Trainingpeaks, Wahoo en Zwift om progressie bij te houden. Het JOIN-dashboard toont hierbij overzichtelijk de vooruitgang en de ontwikkeling van het persoonlijke niveau zoals een inschatting van het Functional Threshold Power (FTP) – het maximale vermogen per uur van de wielrenner – en een vergelijking met andere app gebruikers.

De app werkt hierbij dynamisch en flexibel en middels een slim algoritme wordt het schema automatisch aangepast naar aanleiding van de prestaties, wanneer er bijvoorbeeld een training wordt overgeslagen of juist meer is gedaan dan gepland. Ook wordt doorlopend sturing gegeven in hoe gebruikers hun prestaties kunnen blijven verbeteren. Ten slotte kunnen gebruikers hun trainingen en prestaties delen met vrienden, groepen aanmaken en groepsritten organiseren, of deelnemen aan bestaande wielrengroepen.

JOIN neemt op deze wijze veelvoorkomende redenen om te stoppen met de sport zoals overtraining, blessures en tijdsgebrek weg en maakt het behalen van doelen bereikbaar, persoonlijk en flexibel voor iedere wielrenner. JOIN is beschikbaar in vijf talen voor Android en iOS. Sinds de livegang in 2020 is de app door ruim 100.000 wielrenners wereldwijd gedownload en gebruikt en wordt het beoordeeld met een 4.7/5 in de app stores. In totaal zijn er 60.000 trainingsschema’s in de app succesvol afgerond, wat zelfs meerdere podiumplaatsen heeft opgeleverd voor ambassadeurs zoals Laurens ten Dam en Thijs Zonneveld.

€1.5 miljoen aan financiering

Na het succes in met name Nederland en België is JOIN klaar voor verdere groei. Hiervoor werd €1.5 miljoen aan financiering opgehaald bij een ervaren Nederlandse investeerder in de health, fitness en technologie branche. Dit bedrag zal worden ingezet voor het uitbreiden van het team, productontwikkeling en internationale expansie. Waar veel wielrenners steeds vaker ‘multi-sporter’ zijn en naast deze duursport ook hardlopen, zal JOIN dezelfde combinatie in trainingsschema’s aan gaan bieden in de app vanaf medio 2024. Daarnaast zet het bedrijf in op internationale expansie. Met respectievelijk vier keer meer recreatieve wielrenners in de UK en vijf keer meer in de US dan in Nederland en België ligt de focus in eerste instantie op deze markten. Een volgende financieringsronde staat gepland voor medio 2025

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: