Kennisplatform voor noord holland

Zo pak jij je weekendtas is voor vakantie

Geplaatst op 14 juni 2023

Ga jij binnenkort op vakantie, dan is de kans vrij groot dat je al druk bezig bent met het voorbereiden en het inpakken van je koffer of weekendtas. Toch zien we dat het inpakken van de koffer of weekendtas voor dames iedere keer weer een uitdaging is. Vooral wanneer je het lastig vindt om te bepalen wat je allemaal mee wilt nemen en dus liever wat te veel meeneemt, wordt het vaak proppen. Nu is dat niet direct een probleem, maar het kan wel zo zijn dat je kleding bij aankomst in de kreukels zit. Om ervoor te zorgen dat je je weekendtas praktisch kunt inpakken, hebben we een aantal handige tips voor je. Met deze tips zullen je kleren niet alleen veel netter aankomen, maar kun je ook meer meenemen.

Maak een lijst

In grote lijnen weet je ongetwijfeld wat je mee wilt hebben, maar om het jezelf makkelijker te maken, is het aan te raden een lijst te maken. Vaak kun je online verschillende standaardlijsten vinden, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Handig is wel om minimaal een dag of 5 voor vertrek te beginnen met inpakken. Dit geeft je alle tijd om rustig te beginnen. Stel dat je dan iets niet in huis hebt, dan heb je nog tijd genoeg om even naar de winkel te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met zaken zoals de oplader, wat zwemkleding en eventueel andere spullen die je in eigen land niet meer nodig hebt. Deze spullen kun je vast in je sporttas doen en afvinken van je lijstje. Ideaal dus om zorgeloos en in alle rust te beginnen met je vakantie.

Kies de juiste tas of koffer

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan is de kans vrij groot  dat je tassen meeneemt in plaats van een koffer. Vooral als je met de kinderen bent, heb je veel meer ruimte nodig, dan wanneer je met z’n tweeën bent. Handig dus om te kijken naar een geschikte tas of koffer, zodat je zeker weet dat alles past. Heb je het idee dat je ruimte tekort komt, dan kun je beter een dakkoffer huren, dan dat je gaat lopen proppen. Het nadeel is dan dat je alle kleding verkreukt in de tas hebt zitten, waardoor je bij aankomst een druk bent met het strijken van uithangen van alle kleding, voordat je eindelijk kunt genieten van je vakantie.

Slimme kleding combinatie

Vooral vrouwen nemen vaak meer kleding mee dan dat ze dragen. Niet erg, maar wel handig om dat iets anders aan te pakken. Een van de grootste uitdagingen bij het inpakken van een weekendtas of koffer is het beperken van de hoeveelheid kleding die je meeneemt. Kies daarom voor slimme kledingcombinaties die je gemakkelijk kunt mixen en matchen. Neem bijvoorbeeld kledingstukken mee die zowel geschikt zijn voor overdag als voor ’s avonds en kies voor neutrale kleuren die gemakkelijk te combineren zijn. Op deze manier kun je met minder kledingstukken toch verschillende outfits creëren en heb je ruimte genoeg.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: