Kennisplatform voor noord holland

90 jaar SieMatic, 90 jaar keukeninnovatie

Geplaatst op 27 september 2019
90 jaar SieMatic, 90 jaar keukeninnovatie

Ook in haar jubileumjaar blijft SieMatic de toon aangeven

Al tientallen jaren is SieMatic synoniem aan interieurontwerp van tijdloze elegantie. Het premium keukenmerk staat voor design en kwaliteit die niet onderhevig zijn aan kortdurende trends, maar vele jaren meegaan zonder te verouderen. Het bedrijf is in 1929 opgericht onder de naam August-Siekmann-Möbelwerke. Dat gebeurde in Löhne in NoordrijnWestfalen, waar het hoofdkantoor van SieMatic nog altijd gevestigd is. Het is dezelfde plek als waar deze maand de jubileumfectiviteiten plaatsvinden – onder het motto „Timeless by Tradition“.

Geschiedenis schrijven, de toekomst vormgeven

De geschiedenis van SieMatic weerspiegelt de geschiedenis van de keuken: van het originele keukenbuffet tot de eerste greeploze SieMatic tot complete interieurconcepten. De hele branche is beïnvloed door de ontwikkelingen die SieMatic initieerde. Het merk wordt bijvoorbeeld algemeen beschouwd als de uitvinder van de greeploze keuken. Het kleine familiebedrijf heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd gerenommeerde keuken- en interieurspecialist.

SieMatic – de merknaam werd in 1960 gecreëerd – is uitgegroeid tot een premium merk dat de toon aan blijft geven op het gebied van esthetiek, individualiteit en functionaliteit. „Keukens zijn al lang geleden verhuisd naar het centrum van de woonruimte. Wij verwachten dat ze nog meer dan nu al het geval is de centrale plek worden voor familie en vrienden. En wij zullen deze plek ook in de toekomst actief blijven vormgeven“, zegt Ulrich W. Siekmann, CEO van SieMatic en kleinzoon van oprichter August Siekmann.

Meer leefruimte dan keuken

De nieuwe SieMatic SLX PURE is het beste voorbeeld van de fusie tussen keuken en woonkamer. Deze nieuwe interpretatie van de greeploze keuken is even esthetisch geslaagd als functioneel verantwoord. De expertise van SieMatic blijkt onder meer uit de elegante oppervlakken, delicate verhoudingen en transparante oppervlakken: van de slechts 6,5 millimeter dunne elementen tot het slimme interieur en de volledig nieuw ontworpen verzonken greep met discreet geïntegreerde en individueel regelbare lichtarmatuur.

Dit innovatieve keukenconcept maakt deel uit van de SieMatic-lifestyle PURE, die wordt gekenmerkt door zijn minimalistische en klare design. In totaal biedt SieMatic drie lifestyles die individueel kunnen worden geïntegreerd in de woonomgeving. De stijlcollectie URBAN maakt een flexibele indeling mogelijk met vrijstaande meubels – zoals de bekroonde SieMatic 29, de herinterpretatie van het klassieke keukenbuffet. Kenmerkend voor de lifestyle CLASSIC is de verfijnde combinatie van traditie en moderniteit, vooral zichtbaar in de creatieve mix van materialen met elementen van metaal en glas.

Van het SieMatic Forum tot de SieMatic Interior Design Days

SieMatic grijpt haar jubileumjaar ook aan voor het lanceren van een aantal nieuwe ontwikkelingen. Het SieMatic Forum, dat sinds 1995 wordt gehouden als onderdeel van de MOW-beurs, heeft bijvoorbeeld een nieuwe naam gekregen: SieMatic Interior Design Days. Deze naam onderstreept de capaciteit van SieMatic om complete interieurs te creëren in plaats van uitsluitend keukens. Tal van internationale vakbezoekers hebben deze beurs in Löhne bezocht om de laatste innovaties te ontdekken in de tentoonstellingsruimtes van het „August-Wilhelm Siekmann-Forum“. Natuurlijk zijn de SieMatic Interior Design Days aangegrepen om het jubileum uitgebreid te vieren.

Wedstrijd voor uitstekend ruimte- en keukenontwerp

Een ander hoogtepunt van het jubileumjaar is de SieMatic ID-wedstrijd. Daarin staat het talent voor ruimte- en keukenontwerp van uitzonderlijke kwaliteit en creativiteit op nummer één. Voor deze allereerste SieMatic ID-wedstrijd werden in totaal ruim 300 projecten uit 25 landen ingediend door ontwerpers, architecten en afnemers. Het ligt in de lijn der verwachtingen om deze competitie voortaan iedere twee jaar te houden. De acht gerenommeerde internationale juryleden selecteerden ieder hun favorieten in de categorieën „Beste van het beste“, „Beste van PURE“, „Beste van URBAN“ en „Beste van CLASSIC“. Bovendien kregen nog eens 23 deelnemers een „Eervolle vermelding“.

De winnaars zijn gepresenteerd en geëerd op de SieMatic Interior Design Days.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: