Kennisplatform voor noord holland

NEMO Science Museum verwelkomt recordaantal nieuwsgierige bezoekers in jubileumjaar   

Geplaatst op 22 januari 2024
NEMO Science Museum verwelkomt recordaantal nieuwsgierige bezoekers in jubileumjaar

NEMO Science Museum verwelkomt 725.000 nieuwsgierige bezoekers in 2023. Het 100-jarig jubileum is samen met het publiek groots gevierd binnen én buiten de museummuren met het thema nieuwsgierigheid. Bezoekers zijn erg tevreden over het museum en waarderen NEMO met hoge cijfers. Ook online wist het publiek het museum goed te vinden, met meer dan 1,3 miljoen unieke bezoekers voor de website en 2,1 miljoen voor NEMO Kennislink.

Hoge waardering bezoekers 

De bezoekers van NEMO zijn zeer positief over het museum. De klantvriendelijkheid van de medewerkers, de demonstratie Kettingreactie en het Laboratorium beoordeelt men gemiddeld met een 8,6. Bezoekers waarderen de laagdrempeligheid van het museum, het zelf op een interactieve manier kunnen ontdekken en dat er voor jong en oud wat te leren is. Een bezoeker noemde het bezoek aan NEMO dan ook “een wereld vol verwondering”. Op de vraag wat het meest bijgebleven is van het bezoek aan NEMO antwoordt een bezoeker bijvoorbeeld: “De kettingreactie, we zagen hem 2 keer!” Of: “Een fantastisch, verrassend en inspirerend museum. We zijn thuis meteen verder gaan onderzoeken en proefjes gaan doen”. Een andere bezoeker noemt: “Bij NEMO zijn altijd nieuwe ontdekkingen te doen. Ook al kom je er vaker, het blijft superleuk. Voor kinderen verveelt dit nooit.”

NEMO 100 jaar 

NEMO Science Museum bestaat 100 jaar en heeft dit feestelijk gevierd met onder andere een landelijke Science Tour, Science Spektakel op het water, de jubileumsite NEMO100jaar.nl, het Jubileumfeest en het Festival van de Nieuwsgierigheid. NEMO is bovendien geëerd met de Jubileumpenning van de Gemeente Amsterdam. De Jubileumpenning is uitgereikt door burgemeester Femke Halsema aan algemeen directeur Géke Roelink. Roelink vormt samen met zakelijk directeur Rutger Hamelynck het bestuur van NEMO Science Museum sinds 2023. 

NEMO Kennislink 

Naast de positieve bezoekerscijfers van het museum werd NEMO dit jaar ook online goed bezocht, alleen al het platform nemokennislink.nl was goed voor2,1miljoen unieke bezoekers in 2023. Op deze website brengt het museum al ruim 20 jaar actueel wetenschappelijk nieuws en inzicht in de wetenschap achter de actualiteit. In 2024 introduceert NEMO Kennislink een nieuwe website.  

Verwacht in 2024

Tentoonstelling Living Looonger in De Studio

Vanaf vrijdag 19 januari 2024 is de nieuwe tentoonstelling Living Looonger te bezoeken in De Studio van NEMO. De tentoonstelling laat de mogelijkheden en gevolgen zien van een langer leven. De afgelopen 150 jaar is de levensverwachting van de mens verdubbeld. Living Looonger belicht een aantal belangrijke vragen rondom ouder worden. Zo kunnen bezoekers hun biologische leeftijd onderzoeken, hands-on ervaren welke lichaamsdelen vervangen kunnen worden, meedenken over de gevolgen voor onze maatschappij en stilstaan bij onze sterfelijkheid. De Studio is de extra locatie van NEMO voor volwassenen op het naastgelegen Marineterrein. 

Nieuwe tweede verdieping Technium

In de zomer van 2024 opent de nieuwe tweede verdieping Technium. In deze nieuwe permanente tentoonstelling draait het om de gemaakte wereld. De nieuwste game, onze kleding, de fiets, trein of tram die ons van A naar B brengt – alles om ons heen dat door mensen is gemaakt, is techniek. In Technium ervaren bezoekers hoe we technologie gebruiken om onze leefomgeving leuker, veiliger en duurzamer te maken, en taken makkelijker en sneller uit kunnen voeren. Ze ontdekken hoe techniek het leven voor iedereen beter kan maken, nu en in de toekomst. 

Groen dak In het najaar van 2024 start de vernieuwing van het iconische NEMO dak. Het dak van NEMO is het hoogste stadsplein van Nederland met een prachtig uitzicht over de stad. Het nieuwe dak, ontworpen door het architectenbureau van Renzo Piano, wordt voorzien van veel groen. Het dak is een cadeau aan de stad Amsterdam die haar 750e verjaardag viert. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: