Kennisplatform voor noord holland

Al Badri directeur Duurzaam Ondernemersloket Westfriesland

Geplaatst op 25 mei 2021
Al Badri directeur Duurzaam Ondernemersloket Westfriesland

Na de lancering van het Duurzaam Ondernemersloket Westfriesland op woensdag 12 mei jl. heeft het nieuwe loket ook een aanspreekpunt. Bashar Al Badri is namens de stichting energieneutrale bedrijventerreinen benoemd als directeur van het loket met daarbij de concrete ambitie: energieneutrale bedrijventerreinen Westfriesland in 2040. Al Badri combineert deze functie met zijn bestaande werkzaamheden als verenigingsmanager bij de Westfriese Bedrijvengroep.

Met de ambitie is de stip op de horizon duidelijk voor Al Badri. “Het is een flinke doelstelling waar we niet snel genoeg mee kunnen starten. Ik zie het als mijn taak om ondernemers te inspireren en faciliteren bij hun energietransitie. Ondernemers willen een gezonde businesscase zien voor hun duurzame investering en daarbij gaan we hen onafhankelijk informeren en ondersteunen.” Ondernemers worden energiebewust gemaakt door onder andere het inzetten van scans en energiemonitors. De komende 2 jaar gaat het loket ondernemerscollectieven vormen op minstens 13 bedrijventerreinen, waarbij de website www.duurzaamondernemersloket.nl een centrale rol gaat spelen.

Co-creatie

Bashar al Badri en het bestuur van de stichting zijn overtuigd van de kracht van co-creatie. Al Badri: “Als directeur ga ik bouwen aan een publiek-private netwerkorganisatie. In mijn ogen kan het loket de doelstelling alleen realiseren als het gaat samenwerken in de regio. Stakeholders als ondernemersverenigingen, gemeenten, banken, Ontwikkelingsbedrijf NHN, milieufederatie en de Omgevingsdienst NHN zijn daarom belangrijke partners voor het loket. Evenals de provincie die met subsidies ondernemers aantrekkelijk incentives biedt om zich te organiseren en te verduurzamen. Het loket brengt dit samen onder één dak en maakt het overzichtelijk en helder voor Westfriese ondernemers.”

BEplus Westfriesland

Waar het loket zich focust op onafhankelijke informatie, deskundig advies en ondersteuning zal BEplus Westfriesland zich richten op collectieve inkoop en de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Binnenkort start de sollicitatieronde voor de directeur van BEplus Westfriesland. Zowel het duurzaam ondernemersloket als BEplus hangen onder de stichting energieneutrale bedrijventerreinen en gaan samenwerken aan de doelstelling van 2040. Beide initiatieven hebben geen winstoogmerk. Meer informatie op www.duurzaamondernemersloket.nl

Foto: Alex Gitzels/Westfriesland Media.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: