Kennisplatform voor noord holland

Autotaalglas Alkmaar: ‘Gelukkig is geen klus hetzelfde!’

Geplaatst op 28 november 2022
Autotaalglas Alkmaar: ‘Gelukkig is geen klus hetzelfde!’

Van oldtimer tot een elektrische auto: Autotaalglas Alkmaar herstelt en repareert voor elk type auto de ruiten. Het bedrijf helpt al jaren iedere autobezitter weer veilig op weg. Snel, vakkundig en vriendelijk. In gesprek met bedrijfsleider Martijn Vrijheid.

Zoals de naam al doet vermoeden is de corebusiness van Autotaalglas Alkmaar ruitherstel en ruitvervanging. Maar daarnaast kent het bedrijf nog een breed pakker aan extra services. Martijn: “Er zijn veel andere zaken bij een auto die van invloed zijn op het ruitherstel. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van ruitenwissers, ozonreiniging en kalibreren. Voor al deze extra zaken en meer, ben je bij ons aan het goede adres.”

Kalibreren
Het kalibreren heeft alles te maken met de rijhulpsystemen, waarmee moderne auto’s zijn uitgerust. Martijn legt uit: “Zo’n rijhulpsysteem observeert de omgeving rondom de auto en communiceert daarover met de bestuurder. Als er een nieuwe voorruit bij een auto met zo’n systeem wordt geplaatst, dan moet het camerasysteem in de voorruit uiteraard weer perfect werken. Na een voorruitvervanging kalibreren wij deze systemen, volgens de richtlijnen van de autofabrikanten. Auto’s van tien jaar geleden, hebben al regensensoren, dus bij bijna alle auto’s heb je daar tegenwoordig mee te maken.”

Specialisten
Bij Autotaalglas werken echte specialisten. Dat betekent kwaliteit en vakmanschap, waardoor het werk snel gedaan wordt. Martijn: “We hebben ook een aantal leveranciers die alle ruiten op voorraad hebben staan, waardoor er een snelle levering is. Dat is fijn voor de klant. Op een sterreparatie kun je wachten, dat duurt ongeveer een half uur. Een ruitvervanging varieert in reparatieduur. Van anderhalf uur tot drie uur.”
Naast de snelheid van de vervangingen en reparaties, worden er bij Autotaalglas alleen producten gebruikt die de fabrikant van de desbetreffende auto voorschrijft. Martijn: “Elke autofabrikant heeft namelijk zijn eigen specificaties en materialen. Denk aan verschillende maten, bollingen, hardware, installaties, spiegels en sensoren, klemmen en lijsten. Geen klus is hetzelfde en dat maakt ons werk juist zo leuk!”

Gratis vervangend vervoer
Mocht een klant niet de tijd hebben om op de klus te wachten, kan hij gebruikmaken van gratis vervangend vervoer. Martijn: “Daarvoor hebben we twee elektrische Mini’s, maar ook fietsen, als de klant even de stad in wil. Ook kunnen wij op locatie werken en hebben we een autohaal- en brengservice.”

Persoonlijk contact
Martijn doet het werk samen met nog twee collega’s. Een hecht team, waarbij persoonlijk contact met de klant vooropstaat. Martijn: “Vaste klanten kennen wij van gezicht en we kennen zowel regionale als nationale klanten. Wij zijn partners van verschillende verzekeraars en de ANWB, dus landelijk bekend. Ik vind het onwijs leuk om het contact met de verschillende klanten te hebben en al deze mensen te ontzorgen. De diversiteit in het werk spreekt me ook aan, het is geen lopende bandwerk. Een Volkswagen blijft een Volkswagen, maar je hebt zoveel verschillende typen. Binnen één merk heb je al heel veel variatie, dus je kunt wel nagaan hoe dat is, als je alle merken bedient. Geen dag is hetzelfde, gelukkig maar!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: