Kennisplatform voor noord holland

Babymoon Carriers lanceert 2023-collectie draagzakken

Geplaatst op 4 september 2023
Babymoon Carriers lanceert 2023-collectie draagzakken

Aan wetenschappelijk bewijs geen gebrek: het verantwoord dragen van baby’s levert een cruciale bijdrage aan hun ontwikkeling. Alhoewel draagzakken daarmee de potentie hebben om veel meer te doen dan ouder en baby van A naar B brengen, wordt dat lang niet altijd waargemaakt. Sinds 2020 onderscheidt Babymoon Carriers zich door het gemak voor de ouder én de beste ontwikkeling voor de baby te combineren in een carrier die klinisch bewezen uniek is op de markt. Babymoon lanceert nu haar 2023 collectie én maakt direct haar intrede in de fysieke Nederlandse winkels.  

Met een ergonomisch, innovatief design houdt de 2023 collectie alle voordelen van het dragen van baby’s in stand, terwijl het de complexiteit voor de ouder minimaliseert. En dat is bewezen; de draagzakken zijn klinisch gevalideerd en het ontwerp is beloond met twee onderscheidende patenten, op meer dan 30 innovatieve punten.

De beste fysieke, mentale en sociale ontwikkeling
De nieuwe lijn bestaat uit de Babymoon Maxi en Mini, waarbij de laatste specifiek is ontwikkeld voor te vroeg geboren baby’s en werd genomineerd voor de Baby Innovation Awards 2022. Beide zijn gemaakt van sterk biologisch katoen aan de buitenzijde met een zachte jersey lining. De brede banden garanderen een gebalanceerde verdeling van het gewicht van de baby – en daarmee comfort voor de ouder – en stimuleren de ontwikkeling van de ruggengraat en heupen in elke draagpositie. En dat zijn maar liefst acht verschillende, voor zowel het dragen op de buik, rug als op de heup. Logischerwijs blijven ook de andere wetenschappelijk bewezen voordelen van skin-to-skin care in stand: door het directe contact met de ouder wordt hun hartslag, het ademritme en micro-organismen door de baby overgenomen, waardoor het immuunsysteem versterkt wordt en hun mentale en sociale ontwikkeling een boost krijgt. De baby hoort en ziet immers alles wat de ouder doet en neemt vanaf dag één deel aan sociale ervaringen. Het is aangetoond dat dit de prestaties op latere leeftijd verbetert.

Easy does it
Doordat er sprake is van slechts drie buckles zijn de draagzakken daarnaast ongeëvenaard in hun eenvoud en met slechts één hand om te doen. Ook maakt dit dat de draagzakken op simpele wijze verstelbaar zijn. Het kopen van verschillende draagzakken voor vader en moeder of wanneer het lichaam van de moeder bijvoorbeeld verandert in de maanden na de geboorte, is hiermee verleden tijd. Voor baby’s geldt hetzelfde: zij kunnen direct vanaf de geboorte gedragen worden in een Babymoon carrier tot de peutertijd. 

Tenslotte zorgt het minimalistische en compacte design ervoor dat de draagzakken opgevouwen niet groter zijn dan een luier. Ook wordt moeders extra flexibiliteit geboden doordat het design, bestaande uit drie delen, het mogelijk maakt om hun baby’s op discrete wijze borstvoeding te geven.  

De Babymoon Maxi en Mini zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkergroen en taupe voor €199,- en €169,-. Daarnaast blijft ook de Babymoon Signature in de kleuren marineblauw, bosgroen en gemêleerd grijs verkrijgbaar voor €380,-. Deze draagzak is gemaakt van jacquard 3D geweven katoen en voelt daardoor extra luxe en zacht aan. 

De draagzakken van Babymoon Carriers zijn vanaf nu te koop via de website én voor het eerst fysiek in de Babypark-winkels. 

Foto: Babymoon

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: