Kennisplatform voor noord holland

Beeld en geluid (of juist: stilte)

Geplaatst op 30 juli 2021
Hélène de Bruijn

Hoofdpijn of concentratieproblemen door een galmende kantoortuin of vergaderzaal? Een akoestisch paneel met daarop bijvoorbeeld een originele kunstfoto maakt daar voorgoed een einde aan. Is die saaie werkplek ook gelijk verleden tijd. “Je wilt effectief én ontspannen kunnen werken.”

De zakenwereld kan een harde wereld zijn. Letterlijk: door hard meubilair, harde vloeren en harde wanden weerkaatsen alle geluiden in de ruimte optimaal. Overleggende of bellende collega’s galmen door de hele kantoortuin. “Slecht voor je concentratie en werklust als je daar langdurig mee geconfronteerd wordt. In veel kantoren ontbreken zachte, geluidsabsorberende items zoals gordijnen en vloerkleden, waardoor geluiden snel harder worden”, vertelt fotografe Hélène de Bruijn.

Paneel met foto

De oplossing is simpel: met akoestische panelen neem je die galm weg. De panelen zijn gemaakt van polyesterwol (van gerecyclede petflessen) en absorberen het omgevingsgeluid grotendeels. “Helemaal stil wordt het natuurlijk niet, maar vervelende geluidseffecten zoals galmen vang je wel af zodat je weer ‘gewoon’ lekker kunt werken”, legt Hélène de Bruijn uit. Met een voorbeeldpaneel neemt ze altijd ter plekke de proef op de som. “Meestal zijn mensen dan totaal verbluft. Dat één zo’n paneel zo’n effect kan hebben!”

Extra mooi: de panelen kunnen worden bedrukt met een kunstfoto of een foto of logo van het bedrijf, alles kan. “De grootte van de ruimte en de mate waarin het galmt bepalen hoeveel panelen er nodig zijn om het optimale geluidsabsorberende effect te realiseren. Het wordt een rustige, natuurlijke omgeving waarin de spraakverstaanbaarheid veel beter is. De panelen zijn meestal één bij één of één bij twee meter groot. Wat je erop print is staat je helemaal vrij. Zo kun je met het paneel direct ook werken aan de sfeer in de ruimte. En heb je een mooie zakelijke achtergrond voor Zoom-meetings bijvoorbeeld.” De panelen zijn kras- en stootvast.

Iets te vertellen

Hélène de Bruijn startte in 1993 haar eigen fotostudio in Hoorn. “Ik heb talloze portretten, bedrijfsfotoreportages en profielfoto’s gemaakt. Altijd vanuit het idee dat degene die ik op de foto zet ook iets te vertellen heeft. Dat wil je terugzien in het beeld.” Voorafgaand aan elke fotosessie neemt Hélène de Bruijn dan ook uitgebreid de tijd voor een gesprek. “Met die kennis kan ik de beste beelden maken, die echt passen bij de persoon, het bedrijf en de medewerkers en de producten of diensten die ze leveren.”
Ook voor persoonlijke LinkedInprofielen en websites van bedrijven maakt Hélène de Bruijn tot de verbeelding sprekende foto’s die meer laten zien dan alleen een gezicht.

Online ondernemen

Dat social media voor steeds meer ondernemers een vast onderdeel is geworden van hun werk merkt Hélène de Bruijn ook. “Bedrijven willen zich steeds beter online presenteren. Ik maak dan complete fotoseries die ze ondermeer kunnen gebruiken op Facebook, Instagram en Twitter. De bewerking tot de juiste formaten voor al die platforms doe ik er gelijk bij. Ik ontzorg mijn klanten ook in dat opzicht graag.”

Foto: Hélène de Bruijn Fotografie

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: