Kennisplatform voor noord holland

Fotografieweekend in Het Scheepvaartmuseum

Geplaatst op 1 december 2020
Fotografieweekend in Het Scheepvaartmuseum

Op zaterdag 12 & zondag 13 december organiseert Het Scheepvaartmuseum speciaal voor fotografieliefhebbers een fotografieweekend. Bezoekers slaan twee vliegen in één klap en kunnen fotografietentoonstellingen van twee gelauwerde fotografen bezoeken.

In Engelen van de zee van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren staan de indringende portretten van jongens van maritiem internaat IBIS centraal. Rijzend Water van fotojournalist Kadir van Lohuizen gaat over de wereldwijde impact van de stijgende zeespiegel. Ondanks de urgente boodschap is deze tentoonstelling een waar visueel spektakel. Tijdens het weekend zijn er rondom de tentoonstellingen extra activiteiten. Lees alles over het het programma op www.hetscheepvaartmuseum.nl/unseen2020

Bezoeker in de tentoonstelling Rijzend Water

Het programma

Bezoekers kunnen op 12 & 13 december van 11-16 uur een bezoek aan de tentoonstellingen starten met een kleinschalige, coronaproof introductie op zaal door museumgidsen. Daarnaast maken bezoekers kans op een gesigneerd boek van beide fotografen en ontvangen zij een gratis poster van Engelen van de Zee van Stephan Vanfleteren. Ook zijn er mini-colleges en online rondleidingen te volgen, zowel vanuit huis als in het museum. Speciaal voor het fotografieweekend is tallship Stad Amsterdam op zaterdag en zondag geopend van 11.00-15.30 uur. Let op: voor het bezoeken van dit schip is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Tijdslot voor het tallship is te boeken in het museum.

Alle activiteiten zijn gratis met een geldig museumentreebewijs (Museumkaart, ICOM-kaart, BGL VIP-kaart = gratis toegang tot het museum). Bezoekers zijn verplicht vooraf een museumticket met datum & starttijd te boeken. Het weekend wordt georganiseerd in samenwerking met en voor de achterban van fotografiefestival Unseen Amsterdam.

Veilige haven

Vanwege de zeer grote oppervlakte met ruim 7.000 m2 publiekstoegankelijke ruimtes biedt het museum een veilige haven voor bezoekers, waar anderhalve meter afstand tussen bezoekers mogelijk is. Het museum volgt hierbij de richtlijnen van de Museumvereniging en de adviezen van het RIVM. Een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum is alleen mogelijk met een online entreebewijs met een aanvangstijd. Dit zorgt voor een goede spreiding van het publiek gedurende de dag. Daarnaast treft het museum diverse hygiëne maatregelen en is het dragen van een mondkapje verplicht.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: