Kennisplatform voor noord holland

Beijaard begeleidt het complete bouwproces

Geplaatst op 23 april 2019
Beijaard

Als de opdrachtgever blij is, is ook René Beijaard tevreden. Zijn bouwkundig adviesbureau Beijaard Bouwbegeleiding & Vormgeving begeleidt het complete bouwproces, van schets tot oplevering. “Onze drive is het afleveren van goed werk, zodat onze opdrachtgevers tevreden kunnen zijn.” Met een compact team van zes man pakt Beijaard kleine en grote projecten aan, voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

“Van dakkapel tot miljoenenprojecten: wij nemen een grote diversiteit aan bouwprojecten aan”, verduidelijkt Beijaard, die zelf al vanaf 1979 werkzaam is bij architectenbureaus en later in de bouwbegeleiding. “Ik heb een collega die ongeveer even lang als ik in de bouwwereld werkt, de meeste kennis zit dus bij de oudste twee”, lacht Beijaard. Gezamenlijk nemen ze de jongere generatie mee in het leerproces, want de bouw leren kennen doe je toch vooral in de praktijk. “Daarnaast heeft ieder voor zich zijn eigen kennis en kwaliteiten, waardoor we goed op elkaar aansluiten en we een sterk team vormen.”

Dat is ook wel nodig, want de bouw staat onder druk in onder andere Alkmaar, Amsterdam en Haarlem, het werkgebied van Beijaard. Het grootste probleem: personeel op de bouwplaats. “In de crisis zijn veel eigen bouwmensen ontslagen, maar ook nu gebeurt dat nog. ZZP-ers kunnen goed ingezet worden, maar je kunt wel het teamgevoel kwijt zijn, en naast een aannemer en onderaannemers heb je nu met veel meer partijen te maken. Allemaal zelfstandige ondernemers die een stukje van het werk op zich nemen. Voor ons is de kwaliteitsbewaking daardoor nóg belangrijker geworden. Want als wij aan het einde van de rit constateren dat de aannemer nog een hele lijst met punten moet afwerken voor een gebouw opgeleverd kan worden, worden de faalkosten voor de aannemer erg hoog. Duidelijk communiceren is daarom tijdens het hele bouwproces enorm belangrijk.”

Opdrachtgevers kunnen de bouwbegeleiding dan ook met een gerust hart aan Beijaard overlaten. “Onze inzet is bij elk project anders. Bij de ene opdracht ligt de nadruk op het tekenwerk en het aanvragen van vergunningen, bij andere trajecten verzorgen wij de directievoering en het toezicht. Wij zijn op elk deel van het bouwproces in te zetten en uiteraard ook voor het project van begin tot eind.” De bouwbegeleiding is een heel dynamische branche, vertelt René Beijaard. “Je kunt eigenlijk niet ver vooruit kijken, want er kan zomaar iets nieuws op je pad komen. Daarom zijn we heel flexibel, wij worden niet gauw zenuwachtig. We hebben al vele verbouwingen en nieuwbouwprojecten uitgevoerd.”

Ook voor dit jaar staat er weer genoeg op de agenda, verrassingen daargelaten. “We zijn nog met een aantal projecten uit voorgaande jaren bezig, daarnaast zitten we in de schetsfase van een aantal woning- en kantooruitbreidingen en komen er ook een paar hele mooie projecten aan. Wat een bouwproject ook inhoudt, wij zorgen voor een mooi ontwerp dat goed uitgevoerd wordt.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: