Kennisplatform voor noord holland

Beleggen in crypto: waar begin je?

Geplaatst op 16 juli 2022
Bitvavo crypto

Uit onderzoek blijkt dat inmiddels ruim twee miljoen Nederlanders in cryptovaluta hebben geïnvesteerd. Daarnaast belegt meer dan een kwart van de Nederlandse jongeren al in crypto. En het onderwerp wordt steeds vaker tot bijna dagelijks besproken. Nu is één van de redenen om niet in crypto te investeren vaak het gevoel dat het niet veilig is. Bitvavo bewijst al jaren het tegendeel. Als de populairste en grootste crypto exchange in Nederland met ruim 1 miljoen gebruikers.

Populariteit

Sinds de lancering in 2018 ligt de nadruk op gebruiksvriendelijkheid. Iedereen zou in cryptocurrencies moeten kunnen handelen. Dit is direct terug te zien op het platform, het is bijna kinderlijk eenvoudig om tussen valuta en currencies te handelen. Maar marktleider word je niet zomaar. Bitvavo is de goedkoopste exchange van Nederland met transactiekosten van maximaal 0,25%. Veiligheid staat voorop en daarom kunnen gebruikers hun account additioneel beveiligen met een tweefactorauthenticatie (2FA). Gebruikerstegoeden worden opgeslagen in de Stichting Bitvavo Payments, mocht Bitvavo failliet gaan dan ondervinden gebruikers hier dus geen hinder van. Het bedrijf voldoet aan alle relevante wetgeving en staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als aanbieder van crypto-diensten. En het hoofdkantoor staat gewoon in Nederland, Amsterdam!

Enkele cijfers om de populariteit van het platform uit te drukken:

  • Marktleider in Nederland met meer dan 1 miljoen actieve gebruikers.
  • Meer dan € 10 miljard handelsvolume iedere 30 dagen.
  • Inmiddels 27 ondersteunde landen.

Gebruiksgemak

Zowel de website als de mobiele app zijn eenvoudig in gebruik. Via de handige mobiele app kun je rechtstreeks digitale valuta kopen, zo beheer je deze gemakkelijk op ieder moment en overal. Je kunt eenvoudig filteren op prijs, prestatie of alfabetische volgorde. Nog handiger is het om een lijst met favorieten aan te maken. Er worden inmiddels meer dan 175 digitale valuta aangeboden en na het aanmaken van een account kun je al binnen een paar minuten handelen. Het aanmeldproces is eenvoudig en verifiëren gaat bijzonder makkelijk. Als nieuwe klant ontvang je via deze link een welkomstkorting, namelijk de eerste € 1000 gratis handelen. Hier betaal je dus geen transactiekosten over!  

Voor de ervaren traders is er een geavanceerde modus. Deze is iets ingewikkelder en alleen toegankelijk via de computer. In deze modus krijg je de volledige grafiek voor je kiezen. Met een interface waarin uitgebreide mogelijkheden voor het soort grafiek, indicatoren, geplaatste orders, een orderboek en meer te vinden zijn. Naast market orders, waarbij je direct voor de actuele prijs koopt, kun je hier ook kiezen voor limit- en stop limit-orders. Daarmee kun je, net als op de aandelenmarkt, bepalen vanaf of tot welke prijs je wilt kopen of verkopen.

Staking

Vergelijkbaar met het vastzetten van geld op de bank waar je (vroeger) een positieve rente op kreeg, spreekt men in de crypto-wereld over ‘staking’. In dit proces zet je jouw crypto voor een (onbepaalde) periode vast tegen een bepaalde rente. Vaak volgens het principe: hoe langer de vastgezette periode hoe hoger de rente. Zo profiteer je tot een opbrengst van wel 7,5%. Dit maakt het mogelijk om een extra passief inkomen te creëren. Dit is tegenwoordig bij een bank niet meer voor te stellen. Dan lijkt de keuze snel gemaakt.

Stakingdiensten voor de volgende cryptovaluta zijn op dit moment bij Bitvavo beschikbaar: ARK (ARK), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Dai (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ICON (ICX), NEO (NEO), Ontology (ONT), Tether (USDT), Tezos (XTZ), Tron (TRX), USD Coin (USDC), VeChain (VET), Waves (WAVES).

Bitvavo – officiële partner van de KNVB

Vanaf maart dit jaar is het grootste Nederlandse handelsplatform voor cryptovaluta de nieuwe partner van de KNVB. Met de samenwerking willen beide partijen onderzoeken wat er in de toekomst voor mogelijkheden liggen op het gebied van digitale innovatie. Daarnaast is het de bedoeling dat Nederland bekender wordt met het veilig kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta. Met deze overeenkomst vult Bitvavo, naast ING, KPN, Albert Heijn, Nike en de Nederlandse loterij, de zesde en laatste toppositie in de sponsorstrategie van de KNVB.

Meld je aan via deze link en betaal geen handelskosten over de eerste € 1000.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: