Kennisplatform voor noord holland

Zakelijk investeren in crypto: de voordelen voor bedrijven

Geplaatst op 23 november 2023
Zakelijk investeren in crypto: de voordelen voor bedrijven

In de afgelopen jaren heeft cryptocurrency de aandacht van zowel particulieren als bedrijven in Nederland getrokken. Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat vooral jongeren tussen de 24 en 35 jaar en ondernemers zijn die de kansen van crypto voor de toekomst voordelig inzien. Die eerste groep wil het bijvoorbeeld gebruiken om huisvesting te financieren, terwijl bedrijven mogelijk rendement juist willen investeren in hun onderneming.

De mogelijkheden met crypto zijn eindeloos, zelfs nu de actuele waarde van Bitcoin weer een stukje lager ligt dan afgelopen jaren. Voor ondernemers in regio Noord-Holland kan het nieuwe kansen bieden in de moderne financiële wereld. In dit artikel lees je meer over zakelijk investeren in crypto en de voordelen ervan.

Wat is zakelijk investeren in cryptocurrency precies?

Om meer te weten te komen over de voordelen van zakelijk investeren in crypto is het goed om te weten wat dat precies inhoudt. Ondernemers die zakelijk investeren in cryptocurrency zoals Bitcoin doen dat voornamelijk met het oog op rendement, maar ook voor de diversificatie van hun portefeuille en/of het verkennen van nieuwe kansen op de markt. Binnen dit proces wijzen ze hun zakelijke kapitaal, of in ieder geval een deel ervan, toe aan verschillende digitale activa. Denk aan de meest bekende cryptomunt Bitcoin, maar ook aan andere munten zoals Ethereum en Ripple.

De laatste jaren is investeren in crypto alsmaar toegankelijker geworden door onder andere de groeiende acceptatie van dit digitale geld als legitieme activaklasse. Ook heeft de pandemie met de economische onzekerheid toentertijd een duit in het zakje gedaan. Menig ondernemer en investeerder stapte toen over van aandelen naar crypto, waardoor de koersen binnen no time omhoog gingen. Tegenwoordig beleggen ondernemers en organisaties op zo’n manier in crypto dat er ook nog ruimte is voor andere investeringen, zoals beleggen in aandelen, onroerend goed en obligaties. Hiermee willen ze een basis hebben tegen inflatie en hopen ze op nieuwe zakelijke kansen op het gebied van financiën.

Bitcoin biedt diverse kansen voor bedrijven in Nederland

Investeringen in cryptocurrency zoals de Bitcoin geven bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan een opkomende markt waarin innovatieve technologieën centraal staan. Zo komen ze meer te weten over hoe de blockchain werkt en wat de voordelen van decentralized finance (DeFi) zijn. Dit kan nieuwe zakelijke kansen bieden en zo ook nieuwe partnerships creëren binnen Noord-Holland, de rest van Nederland of ver daarbuiten. Een bedrijf laat hiermee in ieder geval zien dat ze vooruitstrevend zijn in technologieën en daarmee bereid zijn om zich aan te passen aan marktomstandigheden die aan verandering onderhevig zijn. Door te spreiden en voor een diverse portefeuille te gaan, spreiden ze hun risico’s.

Een ander groot voordeel van investeren in cryptocurrency is dat uit het verleden is gebleken dat sommige cryptocurrencies aanzienlijke rendementen hebben opgeleverd. Hoewel het digitale geld volatiel is en het dus gepaard gaat met risico’s, zijn er al veel bedrijven (en particulieren) geweest die ervan hebben geprofiteerd. Waar veel bedrijven niet aan denken, is dat het gebruik van crypto op een zakelijke manier ook nog kan bijdragen aan het verbeteren en versnellen van internationale transacties. Er zijn namelijk geen tussenpersonen meer nodig en internationale betalingen kunnen veel sneller (maar dan echt veel sneller) worden uitgevoerd; vaak ook nog tegen lage of geen transactiekosten.

Tips voor zakelijk investeren in crypto in 2024 

Ook beginnen met zakelijk investeren in crypto vanaf 2024? Dit vereist een grondige aanpak waarbij strategisch denken centraal staat. Het is bijvoorbeeld goed om te weten wat een cryptomunt zoals de Bitcoin gaat doen in de toekomst. Dat kunnen we nooit helemaal voorspellen, maar wat goed is om te weten is dat er in 2024 weer een Bitcoin halving gaat gebeuren. Zo’n halving heeft invloed op vraag en aanbod, waarbij de waarde vaak stijgt. Andere tips die je kunt toepassen zijn onder andere:

  • Investeer nooit meer dan je kunt verliezen. Het wordt daarom aangeraden om alleen te beleggen met geld dat je eventueel kunt missen; niet met ander geld. Daar is crypto te volatiel voor.
  • Zorg daarbij voor een gedisciplineerde aanpak door het toepassen van diversificatie in je beleggingsportefeuille. Investeer niet alleen in cryptocurrency, maar ook in andere zaken zoals aandelen en obligaties.
  • Besluit vooraf of je gaat investeren voor korte of lange termijn. Over het algemeen levert investeringen op de lange termijn meer op.
  • Tot slot: laat je emoties niet de overhand nemen in het geval van investeren in cryptocurrency. Feit is dat de koersen volatiel zijn en dat er dus van alles op gebeurt. Dat betekent ook dat het nooit saai is. Daalt de koers? Verkoop dan niet meteen in angst of boosheid de rest van je coins, maar doe onderzoek en laat je crypto staan.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: