Kennisplatform voor noord holland

Bij Landgoed Hoenderdaell staat dierenwelzijn voorop

Geplaatst op 5 juli 2021
Bij Landgoed Hoenderdaell staat dierenwelzijn voorop

Op een uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna ligt Landgoed Hoenderdaell. In dit ruim opgezette dierenpark zijn vele diersoorten te bewonderen, zoals alpaca’s, bruine beren gered uit Bulgarije, talrijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s, rondspringende wallaby’s en opgevangen ara’s van baasjes die geen mogelijkheid meer hadden om voor ze te zorgen.

De dieren en hun welzijn staan centraal en daarom wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook dieren in nood op en streeft ernaar ze weer terug te plaatsen in de natuur wanneer dit mogelijk is. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen. Ook educatie is een belangrijk punt in het park, getuige de vele informatieborden en de demonstraties. Natuurlijk mogen de horeca en speeltuinen niet ontbreken – er is voor elk wat wils.

Avitorium

In het Avitorium, een groot vogelverblijf, krijgen de bezoekers uitleg over verschillende vogelsoorten en hun leefwijze. De traditionele roofvogelshow heeft plaats gemaakt voor een educatieve demonstratie, waarbij de vogels een vrije keuze hebben om mee te doen.

Op Landgoed Hoenderdaell zijn ook twee stichtingen gevestigd, die zeer goed aansluiten bij de doelstellingen van dit park.

Stichting Leeuw

Stichting Leeuw vangt diverse grote katachtigen op, zoals leeuwen, tijgers, panters en poema’s. De dieren die opgevangen worden, komen bijvoorbeeld uit circussen of bij particulieren vandaan. Sommige dieren komen zwaar verwaarloosd binnen, waarna een rehabilitatieprogramma met onder andere een jaagsimulator begint om de dieren weer gezond, sterk en vol zelfvertrouwen te krijgen. Waar mogelijk probeert Stichting Leeuw de dieren naar hun natuurlijke habitat te brengen, waar ze in grote beschermde gebieden kunnen genieten van hun welverdiende pensioen.

Stichting SOS Dolfijn

Momenteel wordt hard gewerkt om eind 2021 de deuren te openen van een nieuw educatief walvisopvangcentrum voor Stichting SOS Dolfijn. SOS Dolfijn zet zich in voor bescherming en behoud van walvissen in de Noordzee. De stichting biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. Een ervaren team van specialisten staat hiervoor dag en nacht paraat. Na succesvolle behandeling worden dieren weer teruggebracht naar zee en daar vrijgelaten.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: