Kennisplatform voor noord holland

Coronaspreekuur wethouder Gordon: gesprekken met ondernemers

Geplaatst op 15 april 2021
Coronaspreekuur wethouder Gordon: gesprekken met ondernemers

Maandag 12 april vond voor de derde keer het corona-spreekuur plaats tussen wethouder Floor Gordon en een aantal Amstelveense ondernemers. Dit keer waren ook enkele Japanse ondernemers en internationaal opererende bedrijven te gast.

Tijdens een online spreekuur vertelden ondernemers de wethouder hoe het hen momenteel vergaat, hoe de gemeente hen kan helpen tijdens de crisis en hoe zij aankijken tegen de periode na corona. Ook was er de ruimte om vragen te stellen en het hart te luchten.

Horeca en culturele sector

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Van bedrijven in de consumentenmarkt is vaak heel zichtbaar dat ze geraakt zijn, zoals bij de horeca en culturele sector, omdat de deuren gesloten zijn. Maar ook bij business to business bedrijven in de zakelijke dienstverlening of productie zijn er bedrijven hard geraakt. Zo staat de internationale reisbranche zwaar onder druk, want deze sector had van de een op de andere dag géén tot nauwelijks omzet. Ook de producenten die leveren aan de horeca hebben te maken met een forse omzetdaling. Wat mij daarbij opvalt is het doorzettingsvermogen van deze ondernemers en de kracht van familiebedrijven die vaak grotere buffers hebben. Maar ik zie keer op keer ook de schroom om een aanvraag voor ondersteuning te doen. Ondernemers die het zwaar hebben blijf ik daarom oproepen: deel jullie zorgen over het economisch klimaat en jullie bedrijfsvoering met ons en maak vooral gebruik van de mogelijkheden voor steun die er zijn. Landelijk, maar ook lokaal.”

Verder werd ook gesproken over de periode na Corona en dan met name ook over de gezamenlijke promotie.

Gemeente staat achter haar ondernemers

De gemeente Amstelveen is aanvullend aan de landelijke overheid zeer actief in de ondersteuning van haar ondernemers. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op www.amstelveen.nl/ondernemen.

Ook behoefte aan een gesprek met uw gemeente?

Ondernemers die behoefte hebben aan een gesprek met de wethouder of accountmanagers van de gemeente, kunnen zich per e-mail aanmelden via: ondernemersloket@amstelveen.nl, met als onderwerp gesprek “Corona-spreekuur’.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: