Kennisplatform voor noord holland

Crescendo gaat kwaliteit en veiligheid naar hoger peil brengen

Geplaatst op 7 november 2023
Crescendo gaat kwaliteit en veiligheid naar hoger peil brengen

“Bij Crescendo zitten wij absoluut niet stil. Samen met diverse klanten in de sectoren bouw, industrie en logistiek zijn binnen Trainingscentrum Crescendo initiatieven ontwikkeld die de kwaliteit en veiligheid naar een hoger niveau moeten gaan tillen. Niet alleen omdat het kennisniveau vaak onder de maat is, maar vooral ook om de medewerkers weer plezier in het werk te gaan geven. Tevens willen wij de medewerkers het gevoel geven dat ze trots mogen zijn op de werkzaamheden die zij uitvoeren! Door kennis en kunde te vergroten ontstaat er nog meer verbinding tussen medewerkers en werkgevers.”

“De medewerkers zijn enorm belangrijk in het contact met de klanten en fungeren als ambassadeur van het bedrijf. De visie van Crescendo is eenvoudig en duidelijk. Als Crescendo willen we graag een rol spelen in de ontwikkeling van personen die door het uitbreiden of verbeteren van de kennis hun carrière een boost kunnen geven. Hierdoor hebben zij een beter toekomstperspectief, inclusief een hogere beloning. Dit geldt voor iedereen. Crescendo vindt het enorm belangrijk om cursisten met beperkte leercapaciteiten, afstand tot de arbeidsmarkt en anderstaligen te helpen om zo een betere toekomst voor zichzelf te realiseren. Hierbij is het uiteraard belangrijk dat de cursist gemotiveerd is, want dan zijn heel veel dingen mogelijk. Onlangs hadden wij een jonge taxichauffeur uit een grotere stad, die na het behalen van het Hijsbegeleider certificaat een glanzende carrière voor zich had met een inkomen wat significant hoger lag dan zijn huidig inkomen. Toch gaat het niet alleen over geld, het werkplezier is zoals eerder gezegd eigenlijk nog belangrijker. Door voldoende kennis en kunde op te bouwen ontvangt men meer waardering, wat het plezier natuurlijk enorm verhoogd!”

“Als belangrijk voorbeeld is er binnen de sector bouw veel aandacht voor veilig aanslaan van lasten op bouwplaatsen.Met name het goed leren aanslaan van lasten is een belangrijk punt. We willen daar graag de aandacht op vestigen, want het peil hiervan is gemiddeld veel te laag. Op de gemiddelde bouwplaats is men vaak onvoldoende in staat om een last veilig aan te slaan. De opdrachtgevers, uitvoerders en opzichters hebben te weinig tijd en aandacht voor veiligheid, terwijl dat juist noodzakelijk is om de veiligheid van iedereen op de bouwplaats te kunnen garanderen.”

“Daarnaast zijn er nog veel meer taken en werkzaamheden die aandacht vergen. Niet alleen voor het verhogen van het veiligheidsniveau maar ook op het gebied van kwaliteit.

Trainingscentrum Crescendo is vooral gericht op een laagdrempelige benadering en aanpak van de opleidingen. Wij streven ernaar om alle cursisten te coachen in hun ontwikkeling en iedereen het gevoel te geven welkom te zijn. Veel mensen vinden het moeilijk om een (verplichte) cursus of opleiding te gaan volgen, om uiteenlopende redenen. Crescendo probeert het beste uit iedereen te halen, door ze op de juiste manier te begeleiden en door ze een veilige leeromgeving te bieden. Zoals bijvoorbeeld bij de verplichte VCA-cursus, waarbij door deze aanpak het slagingspercentage heel hoogt ligt.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: