Kennisplatform voor noord holland

Crescendo volop in beweging

Geplaatst op 26 april 2023
Crescendo volop in beweging

“Bij Crescendo is op 16 maart de Banendag georganiseerd. Deze dag waren 27 deelnemende bedrijven op onze locatie aanwezig om zich aan de jeugd en geïnteresseerde volwassenen te presenteren. Het doel was om verbinding te maken met de scholen en hun leerlingen om hen kennis te laten maken met de verschillende bedrijven en specifieke werkzaamheden.”

“De scholen waren zeer geïnteresseerd omdat op deze wijze heel veel vakken en beroepen in de technische sector aandacht kregen. Het was dan ook een zeer geslaagde dag en deze zal zeker nog een vervolg gaan krijgen. Onze dank gaat uit naar de aanwezige bedrijven die met heel veel enthousiasme iedereen te woord hebben gestaan.”

De opleidingen

“De planning voor de diverse opleidingen blijft vooralsnog zeer gevuld. Er is een flinke toename in de VCA en BHV trainingen. Maar ook de heftruck en hoogwerker trainingen zijn zeer populair. Voor de bedrijven is het van belang dat er een ‘aantoonbare instructie’ wordt verzorgd en het certificaat aan het personeelsdossier wordt toegevoegd. Niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een garantie dat de medewerker weet om te gaan met de diverse machines. Ook zien we de aanmeldingen binnenkomen die door de werknemers als stimulans en blijk van waardering worden opgevat omdat de werkgever investeert in de ontwikkeling van de medewerker. Uiteraard is het ook een vorm van binding aan het bedrijf.”

“Wat betreft de werkzaamheden als hijsbegeleider en aanpikker bieden wij meerdere trainingen en opleidingen aan. Momenteel zijn de TCVT gecertificeerde opleidingen ‘Hijsbegeleider W408’ en ‘Aanpikker Bouw W 409’ heel erg in trek. Gekwalificeerde en gecertificeerde medewerkers voor hijswerkzaamheden die het verschil kunnen maken op het gebied van veilig hijsen. Er bestaan plannen om deze certificaten op termijn verplicht te gaan stellen.”

Code 95

“Zoals in ruime mate bekend kunt u bij ons terecht voor een breed aanbod van nascholingscursussen met Code 95. Ook voor de praktijktrainingen van Code 95 hebben we vele mogelijkheden. Wat dacht u van een praktijktraining Manoeuvreren of Het Nieuwe Rijden? Onze vrachtwagen gaat zeer regelmatig een rondje toeren met de diverse cursisten door het West-Friese landschap.”

Overige opleidingen

“Alle cursussen, trainingen en opleidingen zijn op de praktijk gebaseerd en worden gegeven door no-nonsense trainers die ruime ervaring in de praktijk hebben. Of het nu gaat om heftruck, hoogwerker of de instructie ‘aanslaan van lasten’, alle trainingen willen wij graag voor u verzorgen.”

Wij denken en organiseren graag met u mee. Graag vertellen wij welke mogelijkheden we aan opleidingen kunnen bieden. Bel of mail voor info of maak een afspraak!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: