Kennisplatform voor noord holland

Dé bruidsmode voor komend seizoen

Geplaatst op 16 april 2019
Dé bruidsmode voor komend seizoen

Lyst, de grootste internationale mode-zoekmachine, analyseerde het zoek- en aankoopgedrag voor bruidsmode van meer dan 5 miljoen shoppers. Deze resultaten werden aangevuld met een multi-platform onderzoek naar de betrokkenheid bij merken en mentions op social media en websites, en de invloed van influencers op het aankoopgedrag. Het resultaat? The Wedding Report: dé modetrends voor aankomend bruiloftsseizoen. 

De bruidsmarkt is booming. Inmiddels zijn er meer zoekopdrachten gerelateerd aan  bruiloften, dan voor kerstoutfits en wordt 26% meer uitgegeven dan twee jaar geleden aan bruiloften, bruidsaccessoires en -jurken. Welke celebrity weddings hadden de grootste impact op de keuze in bruidsmode? En wat zijn de trends die we de komende tijd gaan zien? Lyst heeft het onderzocht en vertelt het.

Tien bruiloft trends

1) Jurken met zakken

We zien nu dus steeds meer (bruids)jurken mét zakjes. Het beeld van Eve Paterson en haar bruidsmeisjes met hun handen in speciaal aangezette zakjes ging wereldwijd viraal en Olivia Colman, Sarah Paulson en Gemma Chan gingen mee in deze trend tijdens de Oscars dit jaar . Geen wonder dat het aantal zoekopdrachten naar jurken met dit detail de afgelopen maanden steeg met 83%. En niet alleen bij bruiden en bruidsmeisjes, ook bruiloftsgasten wagen zich eraan. 

2) Gepersonaliseerde sneakers

Sneakers niet toegestaan op bruiloften? Meer dan ooit kiezen bruiden voor comfort op hun grote dag. Het aantal zoekopdrachten naar witte gepersonaliseerde sneakers stijgt ieder jaar met 61%. Sparkley en personalized worden steeds vaker toegevoegd aan het woord sneakers in zoekopdrachten. Deze trend zet zich door naar de bruidsmode.

3) Tweedehands en vintage

Duurzaamheid is hot. Dit is terug te zien in het bruidslandschap. 93% van de Lyst-shoppers bekeek tweedehands bruiloftsjurken en elk jaar stijgt het aantal zoekopdrachten naar vintage en tweedehands bruidsmode met 42%.

4) Witte pakken

Ook kunnen we meer controversiële mode verwachten op bruiloften in de aankomende maanden. Vergeet jurken, want witte pakken worden de trend. Met A-list fans als Glenn Close, Lupita Nyong’o en Priyanka Chopra stegen de zoekopdrachten naar deze suits de laatste drie maanden met 43%. 

5) Mannelijke verlovingsringen

De mannen blijven niet achter. Ed Sheeran’s mannelijke verlovingsring kreeg wereldwijde aandacht in de media. Dit leidde tot een stijging van 66% naar mannelijke verlovingsringen in de zoekopdrachten. Een nieuwe traditie is geboren en verwacht wordt dat dit item alleen maar aan populariteit zal winnen de komende jaren.

6) Vel roze jurken

Vel roze jurken veroveren jaar naar jaar meer marktaandeel. Elk seizoen stijgen de zoekopdrachten met 45%. Sinds de lancering van de Brits-Amerikaanse dramaserie Killing Eve stegen de zoekopdrachten naar oversized Molly Goddard jurken met 24%. Dit gaan we terug zien op de bruiloften deze zomer. 

7) Gedrapeerde blazers

Blazers zijn altijd al een fashion-favorite geweest. Data laat zien dat de populariteit van dit item is toegenomen, met maar liefst 57% in de afgelopen drie maanden. Met het bruiloftsseizoen om de hoek, wordt steeds meer gezocht naar blazers van populaire merken Racil, Jacquemus en Other Stories.

8) Statement on top

Traditionele pastelkleurige hoeden en veren fascinators worden vervangen door designer haarbanden van luxe stoffen. Vanaf januari steeg het aantal zoekopdrachten naar haarbanden met maar liefst 94% en vooral de velgekleurde zijn populair. Nadat de Engelse actrice Rachel Weisz een vintage haarband met juwelen details naar de Oscars droeg (wat later twee vintage Cartier broches bleken te zijn), steeg de vraag voor diamond headbandsmet 78% in diezelfde week.

9) Comeback van parels

Parels ouderwets? Think again. Met een stijging van 109% in het aantal zoekopdrachten naar parel-oorbellen sinds het begin van januari is dit een van de grootste trends op het gebied van juwelen. Groot of klein, subtiel of statement-items, deze ongebruikelijke juwelen duiken opeens overal op, van de Dior catwalk tot in de straten van Kopenhagen.

10) Thema’s: van modern tot Game of Thrones

En de bruiloft zelf dan? Lyst-shoppers plannen een modern bruiloft. Dit is veruit het meest gebruikte zoekwoord dat in combinatie met bruiloft in zoekopdrachten voorkomt, gevolgd door romantisch en landelijk. Voor bruidsparen die het nét even anders willen doen, winnen de thema’s Disney, Game of Thrones and Harry Potter terrein.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: