Kennisplatform voor noord holland

De mooiste eilanden van de Filipijnen

Geplaatst op 25 september 2019
De mooiste eilanden van de Filipijnen

Meer dan 7000 eilanden met tropische stranden, verschillende landschappen, de fascinerende onderwaterwereld, de prachtige cultuur met gastvrije mensen en de overheerlijke Aziatische keuken: de Filipijnen is de volgende bestemming om te ontdekken. Bovendien is het eiland Palawan voor de tweede keer op rij door Travel & Leisure verkozen tot mooiste eiland ter wereld! Met meer dan 7000 eilanden is de keus welk eiland te bezoeken best lastig. Om een handje te helpen, vind je hieronder drie van de mooiste eilanden van de Filipijnen.

Palawan: een tropisch paradijs

De idyllische eilandgroep Palawan is gezegend met hagelwitte stranden en dit jaar wederom door reismagazine Travel & Leisure uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld. Met de grootste koraalriffen ter wereld is dit stukje paradijs perfect voor duik- en snorkel liefhebbers. Een ander hoogtepunt is het energiek stadje El Nido dat volledig omgeven is door jungle. Een nog relatief onontdekte highlight van dit eiland is de ondergrondse rivier in Puerto Princesa, opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Heuvels van chocola in Bohol

Bohol is één van de meest veelzijdigste eilanden van de Filipijnen en heeft dan ook iets bijzonders voor elke type reiziger – voor backpackers tot duikers en van zonliefhebbers tot avontuurlijke reizigers. Avonturiers kunnen hier fantastisch duiken en snorkelen of het eiland per scooter of mountainbike verkennen. Voor de reiziger die op zoek is naar ontspanning is het relatief onontdekte Anda Beach een fijne plek om bij te komen. Met bounty stranden en een prachtige zonsondergang is het optimaal genieten. De Chocolate Hills, bestaande uit 1200 heuvels van wel 30 tot 50 meter hoog, zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De heuvels zijn bedekt met gras en Chocolate Hills heeft haar bijzondere naam te danken aan de bruine kleur van het gras tijdens het droge jaargetijde.

De rijstvelden van Banaue

Tijdens een reis naar de Filipijnen mag een bezoek aan de rijstvelden van Banaue niet ontbreken. Banaue ligt net als de hoofdstad Manilla op het eiland Luzon en is vanaf de hoofdstad goed bereikbaar per bus of auto. Het is een rit van 9 uur, maar de uitzichten tijdens de reis zijn spectaculair. Het is een aanrader om voor een doorreis naar het zuiden eerst de prachtige rijstvelden in het noorden te bezoeken. Een ervaren en lokale gids neemt je mee langs de steile trappen en smalle wandelpaden om dit stukje van de Filipijnen te ontdekken. De terrasvormige rijstvelden, gelegen in de Cordillera Mountains behoren sinds 1995 tot de UNESCO-werelderfgoedlijst en zijn één van de oudste structuren van de Filipijnen. Hier wordt op de dag van vandaag nog steeds rijst en groenten gekweekt. De beste reismaanden om de rijstvelden te bezoeken zijn maart en juni.

Ervaar de Filipijnen in Amsterdam

Benieuwd naar de Filipijnen en wil je één van de culturele hoogtepunten van de Filipijnen zelf meemaken? Ervaar de Filipijnen voor één dag in Amsterdam! Op zaterdag 28 september treden traditionele Masskara dansers uit de Filipijnen op op centrale plekken in Amsterdam. Ook zullen zij de Amsterdamse grachten al dansend op een tropische vlot in prachtige, traditionele kostuums over varen. It’s more fun in the Philippines!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: