Kennisplatform voor noord holland

Wonderbus introduceert rijdend & varend theater om lokale ondernemers op weg te helpen

Geplaatst op 22 juni 2020

Vandaag lanceert Wonderbus haar platform voor het boeken van busritten en boottochten door heel Nederland met aan boord een horecabox en een spreker, acteur of comedyspeler. Deelnemers aan dit rijdend & varend theater ondersteunen direct de lokale Horeca, Touringcarbedrijven, Rederijen en Artiesten. Per boeking wordt €25,- gereserveerd om kwetsbare ouderen op een passend uitje te trakteren. Cabaretier en Creatief Ondernemer Kasper van Kooten is ambassadeur.

Het initiatief van Wonderbus dient 2 doelen: enerzijds het binnenlands vermaak in tijden van corona voor groepen zoals families, collega’s en verenigingen. Per dag zijn er vier vertrektijden die 7 dagen per week te boeken zijn. Eerst in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam & Utrecht, later in steden in heel Nederland. Met het veelzijdige uitje ondersteunen deelnemers anderzijds direct de drie door de coronacrisis hard getroffen sectoren Horeca, Travel & Cultuur. Iedereen met een rondvaartboot of touringcar, iedere horecaondernemer en iedere artiest in Nederland kan zich aanmelden voor deelname.

De rondrit of rondvaart zal bestaan uit sightseeing in de regio, uitgevoerd door de lokale ondernemer in travel. Aan boord krijgen gasten een smakelijke horecabox gepresenteerd van de lokale horecaondernemer. Tijdens de tour zal een spreker, acteur of comedyspeler het publiek vermaken met een comedy-act, een interactieve quiz, een lezing of een combinatie hiervan.

Ambassadeur Kasper van Kooten: “De coronacrisis laat zijn sporen na maar biedt ook kansen. Ik niet kan wachten tot mijn geliefde theaterzalen weer gewoon vol open mogen. Naar aanleiding van een post van mij over tijdelijk theater op bijzondere plaatsen, kwam ik in contact met Wonderbus en we hadden elkaar snel gevonden. Een mooie samenwerking waarbij werknemers en artiesten uit drie sectoren weer aan de slag kunnen”

Collectief

Wonderbus is een platform voor het huren van een touringcar met chauffeur en met een 97% omzetdaling zelf hard getroffen door de coronacrisis.

Oprichter Harm ter Halle: “We merkten dat meer sectoren vastliepen en dat het 2e steunpakket voor veel ondernemers niet afdoende was. Aanleiding om de handen ineen te slaan”.

Wonderbus benadrukt dat het een platform biedt voor iedereen die weer aan de slag wil. In vier weken is het idee in samenspraak met landelijke partners opgezet en vormgegeven. Wonderbus zit echter niet stil.

Joris Maussen: “Dit is nog maar het begin; we zijn al bezig met het verder doorontwikkelen van het platform. Denk aan maatwerk voor teamuitjes, schoolreisjes of varende kwartaalmeetings.”

Zolang meerdere sectoren weer aan de slag kunnen is elk idee levensvatbaar. Wonderbus staat staat open voor de ideeën van alle partners.

Omdat het initiatief zoveel mogelijk sectoren en maatschappelijke groepen wil steunen zal Wonderbus per tocht €25,- reserveren om kwetsbare ouderen op een passend uitje te trakteren.

Alle informatie op www.wonderbus.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: