Kennisplatform voor noord holland

Directeur Pieter de Waard stopt bij voetbalclub Telstar: ‘Ik ga de omgeving en de mensen ontzettend missen’

Geplaatst op 30 juni 2023
Directeur Pieter de Waard stopt bij voetbalclub Telstar: ‘Ik ga de omgeving en de mensen ontzettend missen’

Pieter de Waard stopt per 1 juli als algemeen directeur bij voetbalclub Telstar uit Velsen-IJmuiden. Ruim 17 jaar werkte hij voor de club en De Waard is daarmee de langstzittende voorzitter in het betaald voetbal. Leon Annokkée volgt Pieter op. Wij spraken De Waard over de club, zijn werk en zijn toekomst.

Had je ooit gedacht dat je zolang algemeen directeur van Telstar zou blijven?

“Nee, zeker niet. Sterker nog, de eerste drie jaar heb ik regelmatig getwijfeld of ik het wel wilde blijven doen. Die twijfel werd vooral ingegeven door het feit dat ik het vak nog niet zo goed verstond. Weliswaar was mijn vader voorzitter van Telstar en ben ik opgegroeid in een bestuurdersnest, het echt zelf doen is toch echt wat anders…”

Maar die twijfel is goed verdwenen, anders was je niet zolang bij Telstar gebleven…

“Ik heb in het begin ontzettend veel ondersteuning en adviezen gekregen vanuit het opgebouwde netwerk van mijn vader en sowieso heb ik de afgelopen 17 jaar ontzettend goed en fijn samengewerkt met het gehele team achter de club. Desondanks blijft het toch een zwaar en verantwoordelijk beroep. Ik ga dan ook de omgeving en de mensen van Telstar ontzettend missen, maar de verantwoordelijkheid als directeur zal ik missen als kiespijn.”

Hoe stond Telstar ervoor bij jouw aantreden en hoe staat de club ervoor bij jouw vertrek?

“Toen ik hier begon was de club technisch failliet. Maar ik wist, mede dankzij de ondersteuning van clubgetrouwen, dat Telstar daar weer overheen zou komen. Gelukkig is de club is nu alweer een lange tijd financieel gezond. Zo hebben we de afgelopen seizoenen gemiddeld rond de 35.000 euro positief nettoresultaat gedraaid.”

Wat was voor jou het mooiste moment bij Telstar?

“Dat was toch wel de belevenis die we met Louis en Truus van Gaal hebben meegemaakt. In 2021 organiseerden we vanuit de club een loterij met als hoofdprijs assistent-trainer worden van Louis van Gaal die tijdens één competitiewedstijd hoofdtrainer zou zijn van Telstar. De opbrengst van de loterij en een deel van de verkochte kaarten van die wedstrijd, ging naar het goede doel Spieren voor Spieren, waar Louis en Truus ambassadeur van zijn. De professionaliteit van die twee mensen is mij enorm bijgebleven. Het zijn echte winnaars en dat straalde op ons af: we wonnen die wedstrijd dan ook van AZ!”

Je bent bijna klaar bij Telstar. Wat wil je nu gaan doen?

“Voordat ik bij Telstar kwam, was ik communicatietrainer en dat vak wil ik weer oppakken. Ik zou het nu wel in een grotere setting willen doen. Op sportgebied heb ik nog één ambitie en dat is bondsvoorzitter van de KNVB worden. De komende maanden ga ik nadenken of ik me daarvoor kandidaat stel. Dat bepaal ik uiteraard niet zelf, want daar heb je ook stemgerechtigden voor nodig…”

Ten slotte: wat zou je willen meegeven aan de nieuwe Telstar-directeur Leon Annokkée?

“Geniet, let goed op de centen en maak het nog mooier dan het reeds is!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: