Kennisplatform voor noord holland

Een ode aan Haarlem vanuit de plantaardige sector

Geplaatst op 26 september 2022
Een ode aan Haarlem vanuit de plantaardige sector

Op vrijdag 2 september werd het nieuws bekend: in Haarlem zullen vanaf 2024 geen vleesreclames meer te zien zijn in de openbare ruimte. Hiermee heeft de stad een wereldwijde primeur te pakken. Om deze positieve ontwikkeling te stimuleren en de stad te bedanken voor de stap richting een duurzame toekomst, verraste het plant-based merk LikeMeat Haarlem met gratis Like Chicken Burgers.

Een shout-out naar Haarlem, welke stad volgt?

Om de stad te bedanken voor deze duurzame beslissing, werd gister, 13 september 2022, een ode gebracht door het plant-based merk LikeMeat. De LikeMeat TokTok – een mini-foodtruck omgetoverd tot kip – reisde af naar het Haarlemse stadhuis. Hier werden de ambtenaren en andere Haarlemmers verrast met een gratis plant-based Like Chicken Burger.

“Door de verleiding van vleesreclame uit het straatbeeld te halen, zijn we een stap verder in de vermindering van vleesconsumptie. Daarom bedanken wij de stad Haarlem maar al te graag!” aldus Maura van Styrum, Brand Manager Benelux. Het plant-based merk moedigt andere Nederlandse steden en gemeentes aan om het voorbeeld van Haarlem te volgen. Doen zij dit? Dan kunnen ook zij een bezoekje van de TokTok verwachten.

Een verbod met een grote potentiële impact

De vleesindustrie is één van de meest milieuvervuilende sectoren. Maar liefst 40% van de CO2-uitstoot van het voedsel van de gemiddelde Nederlander is hieruit afkomstig. Om dit getal terug te dringen zijn buitenreclames vanuit de bio-industrie in Haarlem vanaf 2024 niet meer toegestaan. Een doorbraak met een groots potentieel effect. Kiest slechts één van de 162.000+ Haarlemmers ervoor om gedurende één jaar, één dierlijke maaltijd per dag te vervangen voor een plantaardig alternatief, dan is diegene verantwoordelijk voor een besparing van bijna 760.000 liter water en de CO2-uitstoot van een autorit van 5.000 kilometer.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: