Kennisplatform voor noord holland

INL Cargo: Regisseur van jouw transport

Geplaatst op 16 oktober 2023
INL Cargo: Regisseur van jouw transport

INL Cargo is een logistieke dienstverlener in Haarlem. Voor klanten over de hele wereld regelt INL Cargo het wegtransport in Europa met vrachtwagens en sprinters. Een mooi gesprek met Alexander Keur (Managing Director) en René Schram (New Business Developer).

Wat voor logistieke diensten levert INL Cargo precies?

René: “Je kunt onze diensten onderverdelen onder drie noemers: Cargo (FTL), Express (1-8 pallets) en Control Tower. Cargo staat voor ons transport met trucks door heel Europa. Express is ons sneltransport met busjes door heel Europa en Control Tower staat voor ons 24/7 transportplanning systeem.”
Alexander: “Met onze diensten bieden wij een topkwaliteit en tegelijkertijd faciliteren en ontzorgen we onze klanten. Dat gaat van het zoeken naar het juiste soort transport, het bewaken van de kwaliteit van de rit, het op tijd leveren tot aan het afgeven van bewijs van aflevering. Bij ons is het dus veel meer dan alleen goederenvervoer van locatie A naar B.”
René: “Daarbij bieden wij onze klanten altijd een oplossing op maat en geven we het vertrouwen dat het transport bij ons in goede handen is. We get it done is dus niet voor niets ons motto.”

Kunnen jullie meer vertellen over jullie Control Tower systeem?

René: “Met dat systeem kunnen wij de gehele planning van onze klant overnemen, terwijl de klant constant inzicht heeft in de status van het transport. Dat gebeurt met een volledig gedigitaliseerde omgeving waar de transportplanning, performance- en contractmanagement plaatsvindt.”
Alexander: “Na veel geïnvesteerd te hebben in technologie, ons netwerk en team met de bijbehorende customer service, zijn we Control Tower nu actief in de markt aan het zetten. De Control Tower zou je als een open keuken in een restaurant kunnen zien. Je krijgt wat je besteld hebt op je bord, maar wel met het complete zicht op het proces. Voordelen voor de klant zijn onder andere kostenreductie, focus op zijn core business en het meeliften op onze digitale transportomgeving.”

Transporteren jullie over de hele wereld?

Alexander: “Wij bieden transportdiensten in heel Europa aan. Belangrijke bestemmingen zijn voor ons onder andere Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland, Frankrijk Duitsland en UK. Daarnaast zien we ook de vraag naar transport in de Benelux en Scandinavië toenemen. Dit doen we met een prachtig team van ongeveer 20 man vanuit ons hoofdkantoor in Haarlem en regionale kantoren in Barcelona en Macedonië.”

De sfeer hier op kantoor voelt ook direct goed. Hoe verklaar je dat?

Alexander: “Ik laat mij in mijn werk inspireren door mijn geloof. Ik sta met mijn beide benen op de grond, maar vanaf de start van de onderneming proberen we het geloof en onze business te combineren. Met een aantal kernwaarden uit de Bijbel, zoals naastenliefde, integriteit en gebed, proberen wij ons werk zo goed mogelijk te doen en hier krijgen we regelmatig positieve feedback op van klanten en medewerkers.”
René: “De transportwereld is best een ruwe wereld, maar wij proberen daar met onze werkwijze het verschil in te maken. Daarnaast investeren we minimaal 10 procent van onze inkomsten jaarlijks in sociale projecten en hebben we een stichting opgezet waarmee we de lessen van het combineren van geloof en business doorgeven.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: