Kennisplatform voor noord holland

Eerste projecten kustzone Hoorn-Amsterdam starten in april

Geplaatst op 20 maart 2021
Eerste projecten kustzone Hoorn-Amsterdam starten in april

In april starten de eerste projecten van het Ambitieprogramma Ruimtelijke Kwaliteit Kustzone Hoorn-Amsterdam. Met het plaatsen van de laatste handtekening onder de bestuursovereenkomst markeerde gedeputeerde Cees Loggen deze stap en de investering van ruim 23 miljoen euro door de provincie.

Woensdag 17 maart vond dit formele ondertekenmoment met de dertien samenwerkingspartners plaats. Natuurlijk online, maar niet minder feestelijk. De deelnemers ontvingen voorafgaand aan de online sessie een pakketje met streekproducten zodat zij op hun eigen locatie een appel-perensapje of een biertje uit de streek konden inschenken om gezamenlijk te proosten.

Recreatie, natuur en historie

De provincie Noord-Holland investeert met het Ambitieprogramma Ruimtelijke Kwaliteit Kustzone Hoorn-Amsterdam (APRK) ruim 23 miljoen euro in recreatie, landschap, natuur en cultuurhistorie in dit gebied. Samen met dertien samenwerkingspartijen in het gebied voert zij circa 35 projecten uit. Een deel van de projecten wordt door de deelnemende partijen uitgevoerd en een deel lift mee op de uitvoering van de dijkversterking van de Markermeerdijken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: