Kennisplatform voor noord holland

Femke Roze van Primatch HR Groep: Samen de juiste kandidaten binden en boeien

Geplaatst op 19 april 2023
Femke Roze van Primatch HR Groep: Samen de juiste kandidaten binden en boeien

De wereld van recruitment verandert continu en de krapte op de arbeidsmarkt is ongekend. Menig HR-manager komt tijd en expertise tekort om het juiste talent aan te trekken. Primatch HR Groep stelt bedrijven in staat om zelf de juiste medewerkers te vinden. De groep is een landelijke organisatie en heeft een partnernetwerk van meer dan 15 recruitmentpartners in Nederland. Sinds kort is er ook een Belgische tak. Femke Roze is zo’n partner voor de regio Haarlem.

Wat doet Primatch HR Groep precies?

“Primatch HR Groep is een fullservice recruitmentbureau, gespecialiseerd in onder andere recruitmentstrategie, employer branding en jobmarketing. Kort gezegd helpen wij organisaties, vooral binnen het MKB, bij het neerzetten van een sterk werkgeversmerk, het binden en boeien van werknemers en het inzetten van de juiste media en middelen om een vacature te verspreiden. We kunnen het gehele proces verzorgen, maar ook onderdelen daarvan.”

Dus jullie zorgen niet direct voor geschikte kandidaten?

“Je moet het zo zien: zie de arbeidsmarkt als een visvijver. Een van de vissers is een HR-medewerker van een organisatie, maar heeft niet de juiste middelen om als professionele visser op te treden. Als het vangen na een aantal weken niet lukt, wordt er hulp gezocht bij professionele vissers, oftewel de recruitmentbureaus. Die bevinden zich aan dezelfde vijver en gaan vervolgens de hele dag zitten vissen. Ze strooien lokvoer en zorgen voor een aangenaam klimaat voor de vissen. Uiteindelijk vangen zij een wat grotere vis, niet per se de vis die nodig is, maar zeker groter dan de medewerker zelf kon vangen. Deze vis wordt dan verkocht. Dat is een no cure no pay constructie zoals de meeste recruitmentbureaus werken. Maar is dat nu hulp of koop je gewoon heel duur extra concurrentie in? Want het wordt alleen maar moeilijker voor je om zelf die vissen te vangen als er andere vissers staan te vissen. Echte hulp is om te zorgen dat die HR-medewerker wel wat kan bereiken, door zelf lokvoer te strooien, een aangenaam klimaat voor de vissen te creëren, maar ook door te analyseren of je wel aan de juiste visvijver staat. Wij maken van onze opdrachtgevers betere vissers. Wij leveren dus een structurele, duurzame oplossing.

Wat is volgens jou belangrijk voor het werven van nieuwe medewerkers?

“Employer Branding staat voor hoe je jouw werkgeversmerk op de juiste manier positioneert en versterkt. Een belangrijk onderdeel hiervan is een werken-bij website. Een speciale website waarop je jouw potentiële werknemers weet te verleiden. Het laat in één oogopslag zien wat voor soort mensen er werken en wat de bedrijfscultuur en werksfeer is. Ook op dit gebied kunnen wij organisaties heel goed helpen; we kunnen zelfs zo’n werken-bij website speciaal voor de klant op maat ontwikkelen.”

Waarom moeten organisaties voor Primatch HR Groep kiezen?

“Naast dat we heel goed zijn in onze fullservice op het gebied van recruitment, is het juist ook heel duurzaam om ons in te schakelen. Wij werken niet op basis van no cure no pay en leveren geen kandidaat voor een eenmalige fee. Wij zorgen ervoor dat de opdrachtgever uiteindelijk zélf op een passende manier de juiste kandidaten kan vinden. Dat verdient zich op de lange termijn dubbel en dwars terug. Daarbij is ons werk ook heel transparant doordat we een eerlijk uurtarief hanteren en onze diensten modulair opgebouwd zijn. Mijn doel is om samen met de opdrachtgever een duurzame en structurele oplossing te realiseren voor het vinden én behouden van de juiste kandidaten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: