Kennisplatform voor noord holland

Gemeente ondersteunt de Hilversumse markt voor de lange termijn

Geplaatst op 9 februari 2023
Gemeente ondersteunt de Hilversumse markt voor de lange termijn

Deze week is voor de Hilversumse markt een inrichtingsplan en een marktvergunning voor de duur van twintig jaar vastgesteld door het college van B en W. Hiermee laat het college zien dat het vertrouwen heeft in de toekomst van de markt en biedt het de marktondernemers perspectief voor de lange termijn.

In het inrichtingsplan wordt opgenomen welke marktactiviteiten mogen plaatsvinden en op welke wijze de nieuwe marktvergunningen worden verleend, met een bepaalde vergunningsduur. Het inrichtingsplan is in overleg met de leden van de marktcommissie tot stand gekomen. Op grond van de Europese Dienstenrichtlijn moeten alle marktvergunningen van onbepaalde tijd omgezet worden naar vergunningen met bepaalde tijd.

Arno Scheepers, wethouder economie: “De gemeente draagt de Hilversumse markt een warm hart toe en kiest daarom voor een termijn van twintig jaar voor de marktvergunning. Voor een toekomstbestendige markt is het goed dat er door de huidige marktondernemers ook investeringen  kunnen worden gedaan. De afweging die de gemeente Hilversum maakt, is dat een vergunningsduur van twintig jaar een impuls aan de marktondernemers geeft om te investeren en hiermee de bestaanszekerheid van de regionale en toekomstgerichte markt in Hilversum bevordert.”

Duur van de vergunning

De gemeente kiest, in samenspraak met alle betrokkenen, voor een passende vergunningsduur van twintig jaar. Een gemeente mag zelf de afweging maken wat een redelijke termijn is voor de vergunningsduur. Hierbij moet de terugverdientijd van mogelijke investeringen die gedaan zijn, of nog gedaan moeten worden, worden meegewogen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: