Kennisplatform voor noord holland

Gloednieuw: oktober-editie magazine Kijk op Noord-Holland Zuid nu te lezen

Geplaatst op 20 oktober 2021
Gloednieuw: oktober-editie magazine Kijk op Noord-Holland Zuid nu te lezen

Waar de ene ondernemer zich dagelijks voor tweehonderd procent stort op zijn product of dienst, ziet de andere ondernemer altijd elders nóg meer kansen. Maarten Buitendijk is er één van de tweede categorie. Zo’n ondernemer die van alle markten thuis is. Lees het magazine hier.

Buitendijk prijkt niet alleen op de cover van deze najaarseditie, maar vertelt ook in een uitgebreid interview wat vis, groente, water en sponsoring met elkaar te maken heeft. Een tipje van de sluier: maatschappelijke betrokkenheid heeft er zeker mee te maken.

YourGift Cards vind het belangrijk de maatschappij óók een cadeau te geven en doet dat onder andere met een duurzame cadeaukaart:  de Your Green Gift Cadeaukaart. Dolphin Marine Offshore en Industrie zegt met de innovatie AIRITY  dé oplossing te bieden voor het stikstofprobleem.

Energieneutraal
In 2050 moet de complete gebouwde omgeving energieneutraal zijn. Eenvoudig bij nieuwbouw, maar een uitdaging bij renovatie. Want hoe ga je om met bestaande bouw en de bewoners? Zaanderwijk vertelt het ons. Misschien onverwacht, maar duurzaamheid laat ook sportclubs niet onberoerd. Telstar vertelt hoe stichting De Groene Leeuwen zich inzet voor een energieneutraal stadion.

Mobiliteit
Ander nieuws: A-Point Business Center is sinds dit voorjaar weer gevestigd in Amsterdam, in het kloppend hart van het eigen verzorgingsgebied. Terug naar het kloppend hart, vertelt Robert Wullings. Meer mobiliteit met SPIE, want deze grote organisatie werkt met E-Mobility aan de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. Goed nieuws nu we ‘bijna huilend bij de benzinepomp staan’, zoals Peter Boer het treffend zegt. 

Haven
We nemen een uitstapje naar de haven met de terminal GPS Amsterdam én de GBA, de havenbrandweer. Uiteraard heel verschillende organisaties, maar ze hebben één ding gemeen: er werken ontzettend gedreven mensen.

Mijlpaal
Kortebaandraverij Hoofddorp heeft een opzienbarende mijlpaal bereikt, die zeker een plekje in dit magazine verdient. De Kortebaandraverij is begin september ingeschreven in het Register van Immaterieel Erfgoed Nederland.

Veel leesplezier! Lees het magazine hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: