Kennisplatform voor noord holland

Google start inschrijvingsperiode voor Community Grants 2021

Geplaatst op 24 februari 2021
Google start inschrijvingsperiode voor Community Grants 2021

Lokale non-profitorganisaties uit de omgeving van Eemshaven en Middenmeer kunnen binnenkort deelnemen aan de nieuwe ronde van de Google Community Grants. Google wil hiermee de gemeenschap steunen waar zij onderdeel van is en haar medewerkers wonen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 15 maart aanstaande. Voor geïnteresseerde organisaties vinden er op 2 en 3 maart aanstaande online informatieavonden plaats.  

Het Datacenter Community Grants-programma ondersteunt organisaties, projecten en initiatieven die een rechtstreeks verband hebben met de gemeenschap rond een datacenter van Google. De Community Grants worden door Google verstrekt in Groningen en Noord-Holland voor lokale projecten van non-profitorganisaties en bepaalde openbare organisaties, zonder winstoogmerk. 

Ondersteuning

Sinds de opening van het datacenter in Eemshaven heeft Google 23 NGO’s in de regio Groningen financieel ondersteund met Community Grants, voor een totaalbedrag van ruim EUR 1 miljoen. De activiteiten van deze projecten varieerden van het ontwikkelen van educatieve spellen tot het leren over bijenteelt en het inspireren van kinderen op het vlak van wetenschap en technologie. In Noord-Holland zijn inmiddels drie projecten gesteund van de ROC Kop van Noord-Holland, waarbij vaardigheidstraining voor banen op meerdere vlakken centraal staat.

In 2021 zal Google voor de zesde keer een Community Grants programma organiseren. Daarmee financiert Google dit jaar projecten die zich richten op:

  • Onderwijs
  • Algemeen economisch belang
  • Overbruggen van de digitale kloof: 
  • Duurzaamheid: 
  • Gezondheid en wetenschap: 
  • Kunst en Cultuur

Meer uitleg over de categorieën en welke activiteiten hier zoal onder vallen is te vinden op de Community Grants-website

Informatieavond voor geïnteresseerden op 2 en 3 maart a.s.

Google organiseert openbare informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde organisaties om meer informatie te geven over de grants en om vragen te beantwoorden. Vanwege Covid zullen deze bijeenkomsten dit jaar online plaatsvinden. Graag nodigen we organisaties uit voor een van de volgende virtuele informatiebijeenkomsten:

  • Dinsdag, 2 maart – 19:30-20:30
  • Woensdag, 3 maart – 15:00-16:00

Aanmelden voor een van de informatieavonden kan via eemshaven@google.com onder vermelding van uw naam, de naam van uw organisatie en de datum waarop u deel wilt nemen. Geïnteresseerde organisaties kunnen op de website van de Datacenter Community Grants meer informatie vinden en van 15 maart tot en met 30 april 2021 hun subsidieaanvragen indienen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: