Kennisplatform voor noord holland

Haarlem: 8,2 miljoen voor ontwikkelzone Zuidwest

Geplaatst op 25 februari 2021
Haarlem: 8,2 miljoen voor ontwikkelzone Zuidwest

Zuidwest in Haarlem is één van de tien projecten die is uitgekozen in de tweede tranche ‘Impulsregeling Woningbouwversnelling’. Dat heeft het ministerie van BZK bekendgemaakt. Wethouder Floor Roduner: ”Dit is een enorme impuls voor Haarlem!”

“Voor deze ontwikkelzone Zuidwest is 8,2 miljoen aangevraagd en nu ook toegekend. BZK stelt als voorwaarde dat minimaal 50% van de te bouwen woningen betaalbaar is. Daar voldoet Haarlem ruimschoots aan in Zuidwest: de wijk gaat een divers aanbod van woningen bieden waar sociale woningbouw centraal staat en het zuidwestelijke deel van de stad meer in balans komt. Een belangrijke bijdrage aan een ongedeelde stad”, aldus de wethouder.

Impulsregeling

De 8,2 miljoen is een verdubbeling van het geld dat Haarlem zelf al beschikbaar heeft gesteld. Het totaal voor de zone komt op 16,4 miljoen. In de eerste tranche is Europaweg in Schalkwijk één van de 27 projecten die is uitgekozen in de Impulsregeling. De ontwikkelzone Zuidwest bestaat uit zes deelgebieden die in een langgerekte zone liggen die begrensd wordt door het spoor, de N208, de Leidsevaart en de Westergracht. Het is de ambitie van Haarlem om het gebied te transformeren tot woonwerkgebied.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: