Kennisplatform voor noord holland

Henselmans: De huidige tijd vraagt om een modern familiebedrijf

Geplaatst op 27 oktober 2023
Henselmans: Bouwer in beweging

Al 145 jaar bouwt Henselmans in Noord-Holland gebouwen om in te wonen en/of te werken. Het laatste decennium steeds meer gericht op het wonen. Vanuit eigen grondposities, in combinatie met partners of als bouwteampartner voor derden worden projecten van 6 tot 160 woningen gerealiseerd. Dit is een bewuste keuze geweest want je kan niet op alle disciplines uitmuntend presteren. Vanaf de eerste schetsen tot aan de vloerbedekking aan toe organiseert het gemotiveerde team van Henselmans het volledige bouwproces. “Middels verregaande automatisering, het bouwproces in BIM en veel vaste partners weten we een bouwwerk met minder faalkosten en in een kortere bouwtijd te realiseren”, aldus de nieuwe algemeen directeur Jonas van der Linden.

In de huidige markt moet je als bedrijf wendbaar en flexibel zijn. Creatief inspelen op veranderingen   en intensief samenwerken met je partners zijn belangrijke factoren die passen bij een modern familiebedrijf. “Als er iets aan de hand is dan steken we de koppen bij elkaar en lossen we het op, je hebt iets voor elkaar over want je behoort tot de familie”. De medewerkers zijn dan ook verantwoordelijk voor hun eigen werkzaamheden. Ze hebben veel mandaat en bepalen zelf hoe zaken het beste kunnen worden aangepakt. Ook vrijheden als thuis werken en een 4-daagse werkweek zijn heel gewoon binnen Henselmans. Het kantoor is de afgelopen maanden intensief verbouwd om deze sfeer ook te ondersteunen en uit te stralen.

Vanuit eigen ontwikkeling staat na het succesvolle project ‘de Groene Trede’ nabij het station van Heerhugowaard, een tweede project in het Stationskwartier op stapel, de Stationsmeester. Dit markante gebouw bestaat uit twee torens met totaal 166 appartementen, een commerciële plint en een parkeergarage. Het ontwerp is van het gerenommeerde architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen. Begin volgend jaar gaat de bouw van start en in de tweede helft van 2025 is de oplevering voorzien. Ook bij dit project speelt BIM een grote rol.

De verkoop is onlangs gestart en de nieuwe aanpak ‘Thuiskomen’ spreekt de klant erg aan. Thuiskomen betekend dat standaard de woning wordt voorzien van mooie vloer- en wandafwerking naar keuze, luxe sanitair en tegels en een keuken met inbouwapparatuur. Bij oplevering hoef je alleen je bed nog neer te zetten en de verhuisdozen uit te pakken en je kan wonen. Bij de Stationsmeester is geen zelfbewoning verplichting dus een ondernemer kan ook in huisvesting voor het personeel voorzien of nu alvast voor later kopen en tijdelijk verhuren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: