Kennisplatform voor noord holland

Industrial Tyres Amsterdam: ‘Wij leveren industriële banden door heel Europa’

Geplaatst op 4 december 2019
Industrial Tyres Amsterdam

Wat voor bandenspecialist Marcel Willems begon als een passie, naast zijn onderneming Profile Car en Tyreservice, is sinds 2006 een goedlopend gespecialiseerd bedrijf in industriële banden: Industrial Tyres Amsterdam levert banden voor speciale toepassingen door heel Europa. “Voor ondernemers met twee heftrucks tot aan bedrijven met een vloot aan vervoersmiddelen. Hoe ingewikkelder de vraag, hoe mooier wij het vinden.”

De vestiging van Profile Car en Tyreservice aan de Isarweg in Amsterdam is één van de grootste regio. Op hetzelfde adres, in het havengebied van Amsterdam, is ook Industrial Tyres gevestigd. “Mijn familie zit al sinds 1952 in de bandenindustrie, ik ben de derde generatie. In 2006 ben ik begonnen met Industrial Tyres, puur vanuit interesse in speciale banden voor grotere vervoersmiddelen. De eerste jaren waren we erg actief in het Midden-Oosten, inmiddels richten we ons vooral op Nederland en Europa.”

De banden die hier nodig zijn, zijn namelijk van een ander formaat en worden in Canada speciaal voor onze markt ontwikkeld. “We zijn voor deze Trojan Tires, speciaal ontwikkelde industriebanden, importeur voor Noord-Europa. Voor Tire Life en PSF Plus zijn wij de enige importeur in heel Europa, deze twee producten halen we uit Amerika. Tire Life is een vloeistof die banden beschermt tegen erosie en slijtage en daarmee de levensduur verlengt. PSF Plus is een vloeistof die banden beschermt tegen lekkage.”

Levering, montage en onderhoud

De locatie in de haven van Amsterdam is niet toevallig: niet alleen zijn havenoverslagbedrijven gretige afnemers van de industriële banden, ook komen de banden er in alle soorten en maten met containers binnen. “We halen onze producten zowel via het water als via de weg en luchtvervoer”, aldus Willems. “Spoedopdrachten worden met luchtvracht verzonden. Bovendien werken we met een grote vervoerder, waar we afspraken mee hebben om onze klanten zo snel en adequaat mogelijk te bedienen.”
Industrial Tyres doet meer dan leveren: ook montage en onderhoud maakt desgewenst deel uit van de service. “We hebben bijvoorbeeld een klant in het noorden van Scandinavië, die zijn versleten banden op velg naar Rotterdam stuurt. Daar halen wij ze op, wij vervangen de versleten exemplaren voor nieuwe banden en laten deze via Rotterdam weer bij de klant bezorgen.” De reden dat zo’n Scandinavisch bedrijf bij een Amsterdamse bandenleverancier terechtkomt, is de Trojan Tire. “Deze industriële band kan niet ontploffen: hij veert wel, maar er zit geen lucht in. Het is wel een luchtband, maar de kern is volrubber. Daarmee is de band erg geschikt voor voertuigen die eigenlijk niet stil kunnen staan.”

Besparen door juiste toepassing

Afnemers van de banden zijn – naast havenoverslagbedrijven –luchthavens zoals Schiphol en Brussel, staal- en aluminiumfabrieken en recyclingbedrijven. “We hebben een recyclingbedrijf als klant dat werkt met een grote trommelzeef die elektrisch wordt aangedreven door wielen met industriële banden. Nu wij de levering en het onderhoud van deze banden verzorgen, kent de trommelzeef nagenoeg geen stilstand meer. Wij pompen elke maand de banden op zodat ze niet klappen of lek gaan. Doordat de banden continu goed op spanning staan, heeft de machine veel minder weerstand en hoeft deze veel minder stroom te leveren. We weten van deze klant dat die inmiddels vele duizenden euro’s bespaart: het vuil hoopt zich niet meer op, de machine staat niet meer stil en de stroomkosten zijn enorm gedaald.” Willems deelt zijn technische kennis graag met klanten, om dit soort resultaten te kunnen behalen. “Bij technische problemen worden wij graag uitgenodigd: hoe ingewikkelder, hoe beter.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: