Kennisplatform voor noord holland

Industriële installaties in vertrouwde handen bij vakspecialisten Isolektro

Geplaatst op 4 januari 2024
Industriële installaties in vertrouwde handen bij vakspecialisten Isolektro

Het van huis uit elektrotechnische bedrijf Isolektro beschikt over vele specialismen. Pomp- en aandrijftechniek, pneumatiek, hydrauliek, procesautomatisering en optimalisering; de lijst is schier onuitputtelijk. “Wij komen vaak in beeld wanneer een eigen technische dienst of vaste installateur er niet uitkomt”, vertelt directeur Alex Blok. “Door de verschillende klanten, installaties en storingen waarmee we in aanraking komen verbreden we dagelijks onze kennis.”

Hun werkzaamheden zijn onderdeel van een ambacht, vinden de experts van Isolektro. Tot hun teleurstelling beschikken steeds minder mensen die de arbeidsmarkt betreden echter over de noodzakelijke vakkennis. “Het lijkt erop dat de ‘nieuwe generatie’ de verschillende basistechnieken niet meer beheerst”, aldus Blok. “Deze nieuwelingen hebben via YouTube een kunstje geleerd, maar zijn niet in staat dit praktisch gevolg te geven. Zéker in gevallen wanneer er meer uit een toepassing moet worden gehaald, zoals bij camerasensoren, frequentieregelaars of permanent-magneetmotoren.”

Klankbord

Sinds de coronapandemie vervult Isolektro steeds vaker de rol van klankbord. “Vaak voor het gebruik van frequentieregelaars, al dan niet in combinatie met permanent-magneetmotoren, blindvermogen bij zonnepanelen of power quality (stroom- en spanningskwaliteit)”, vertelt de directeur, die meteen een observatie deelt. “Men kijkt tegenwoordig niet meer waardoor iets defect is geraakt of niet meer werkt, maar vervangt het product blind door een nieuwe versie. Even later stuiten mensen vaak echter weer op dezelfde problemen, waarna ze de hulp van Isolektro inroepen. Ook hieruit blijkt dat de kennis bij veel mensen verdampt.”

Workshops

Mede om deze gaten in kennis te dichten, biedt het bedrijf vanaf januari 2024 praktijkgerichte workshops. Try-outs op dit vlak met klanten en vertegenwoordigers smaakten namelijk naar meer. “Het zijn actieve workshops, benadrukt Blok. “We gaan dus niet passief met tien man rond een frequentieregelaar staan terwijl de docent uitleg geeft. Iedereen experimenteert zelf of in tweetallen met een eigen set om praktische ervaring op te doen.”

Isolektro beschikt over lesmateriaal dat vele gebieden bestrijkt. “Het gaat dan om toepassingsgebieden als frequentieregelaars, licht- en geluidsturing, data, domotica en soldeertechniek (print). We ambiëren niet om een opleidingscentrum te worden, maar willen wel helpen om praktische kennis te verspreiden.”

Dekking

Met twee vestigingen – in Zaandam en Swifterbant – biedt het bedrijf landelijke dekking, maar door personeelskrapte is het voor klanten af en toe dringen geblazen om geholpen te worden. “We doen er echter alles aan om iedereen zo snel mogelijk te helpen!”


063-3978677
info@isolektro.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: