Kennisplatform voor noord holland

Introductie Wallbox Commander 2S op EV Experience in Zandvoort

Geplaatst op 30 september 2022
Introductie Wallbox Commander 2S op EV Experience in Zandvoort

Van 23 tot en met 25 september, toont Wallbox, een van de internationale marktleiders in laders voor elektrische voertuigen (EV’s) en energiemanagementsystemen, haar nieuwste innovatie voor de zakelijke markt voor het eerst in Nederland: de Commander 2S. Op de EV Experience in Zandvoort kunnen bezoekers maar liefst 12 Wallbox chargers, waarvan vier Commander 2S’, in actie zien op het laadplein.

De toekomst van rijden is elektrisch. Met deze overtuiging wordt het Circuit van Zandvoort ook dit jaar omgebouwd tot de grootste EV Experience van Nederland. Bezoekers komen hier middels talloze workshops alles te weten over elektrisch rijden, kunnen kennis maken met 24 verschillende automerken en zelfs proefritten maken in de nieuwste modellen op het bekende circuit. Dit jaar maakt aanbieder van EV-laders en slimme energie managementsystemen, Wallbox, haar entree op de EV Experience. Het merk introduceert hier haar nieuwste innovatie voor de zakelijke markt en (semi) publieke ruimtes: de Commander 2S. Op het laadplein naast het circuit zijn 12 Wallbox laders te zien en te ervaren, waaronder vier Commander 2S’.

Ontwikkeld voor gedeeld laden

De Wallbox Commander 2S heeft een vermogen van 22kW, en is met een single- en three-phase aansluiting geschikt voor alle elektrische voertuigen, waarbij er – afhankelijk van het soort aansluiting – 100 kilometer wordt geladen binnen drie tot zelfs een uur. De geïntegreerde RFID-authenticatie maakt de Commander 2S geschikt voor gedeeld gebruik via de myWallbox app en individuele kaarten van bedrijven. Het is met OCPP 1.6j compatibel met alle belangrijkste centrale oplaadsystemen, zodat ook kaarten van grote mobiliteitsaanbieders – zoals E-Flux, Maxem en Last Mile Solutions- gebruikt kunnen worden voor activatie. Daarnaast beschikt de oplossing over de uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden Wifi, Bluetooth, Ethernet of optioneel 4G-connectiviteit.

Waar de oplossing is ontwikkeld met het oog op de zakelijke markt en (semi) publieke ruimtes en daarmee diverse gebruikers, komt de Commander 2S met extra beheers gemak via de inbegrepen myWallbox Business-licentie. Via dit individuele platform kunnen beheerders alle laders- en locaties beheren, betaalopties toevoegen, krijgen zij realtime inzicht in de status van de laders en gebruiksstatistieken. Daarnaast maakt dit firmware updates op afstand mogelijk en wordt opschaling versimpeld. Het myWallbox platform biedt ook ondersteuning voor Dynamic Power Sharing, waarmee dankzij ingebouwde load balancing meerdere elektrische voertuigen efficiënt geladen kunnen worden door het totale vermogen van de laders intelligent te verdelen.

De Wallbox Commander 2S is van 23 tot en met 25 september 2022 te zien op de EV Experience en vanaf 5 oktober te bestellen vanaf €850,-  (excl. btw), waarbij de lader via de verschillende wederverkopers leverbaar is vanaf eind oktober.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: