Kennisplatform voor noord holland

Wallbox een officiële partner van Lucid Europe voor thuisladen

Geplaatst op 2 mei 2024
Wallbox een officiële partner van Lucid Europe voor thuisladen

Wallbox (NYSE: WBX), een van de internationale marktleiders in laders voor elektrische voertuigen (EV’s) en energiemanagementsystemen, maakt vandaag haar partnerschap met Lucid Motors bekend. Klanten in Europa van de luxe EV-fabrikant krijgen vanaf dit moment een Wallbox Pulsar Max cadeau bij de aankoop van de Lucid Air. Hiermee wordt hen een naadloze laadervaring aan huis geboden. 

Lucid Motors streeft ernaar om de adoptie van duurzame energie te versnellen door klanten de best mogelijke EV-ervaring te bieden. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf de Lucid Air, een luxe en moderne elektrische sedan met de hoogste actieradius op de markt. Aan dit indrukwekkende bereik wordt nu een naadloze thuislaadervaring toegevoegd. 

Vanaf dit moment krijgen Lucid klanten in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zwitserland bij de aankoop van de Lucid Air een Pulsar Max thuislader van Wallbox cadeau. Hiermee kunnen zij hun auto met een laadvermogen van tot 21kW binnen enkele uren volledig opladen. 

“Door deze samenwerking ontvangen Lucid-klanten in Europa een hoogwaardige en stijlvolle thuislader. Zo kunnen zij hun nieuwe EV vanaf het eerste moment slim en gemakkelijk laden aan huis”, vertelt Eva Groot, Manager Sales Benelux Wallbox. “Hiermee hopen we samen met de autofabrikant de EV-transitie te versnellen. Een gemakkelijke laadervaring is daar immers een belangrijk onderdeel van”. 

Wallbox

Wallbox is een internationaal technologiebedrijf dat met de missie om de manier waarop de wereld energie gebruikt te veranderen. Wallbox creëert geavanceerde laad- en energiebeheersystemen voor elektrische voertuigen die de relatie tussen gebruikers en het netwerk opnieuw definiëren. Wallbox gaat verder dan het opladen van elektrische voertuigen en geeft gebruikers de mogelijkheid hun verbruik onder controle te houden, geld te besparen en duurzamer te leven. Wallbox biedt een compleet portfolio van laad- en energiebeheer oplossingen voor residentieel, semi-openbaar en openbaar gebruik in meer dan 100 landen over de hele wereld. Wallbox werd in 2015 opgericht in Barcelona, waar ook het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd, en heeft momenteel kantoren in Europa, Azië en Amerika. Ga voor meer informatie naar https://wallbox.com/nl_nl/ 

Ludic Motors

Lucid Motors heeft de missie om de adoptie van duurzame energie te stimuleren door geavanceerde technologie en de meest luxe elektrische voertuigen te ontwikkelen waarin de gebruiker centraal staat. De eerste auto van het bedrijf, de Ludic Air, is een ultramoderne luxe sedan met een op Californië geïnspireerd ontwerp. Het model wordt geproduceerd in de fabrieken van Lucid in Casa Grande, Arizona en King Abdullah Economic City (KAEC), Saoedi-Arabië, en geleverd in de Verenigde Staten, Canada, het Midden-Oosten en Europa. Ga voor meer informatie naar https://lucidmotors.com/nl-nl/

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: