Kennisplatform voor noord holland

Nieuwe bidirectionele EV lader van Wallbox, Quasar 2, compatibel met CUPRA BORN 77kWh

Geplaatst op 4 juli 2023
Nieuwe bidirectionele EV lader van Wallbox

Wallbox N.V., (NYSE:WBX), één van de internationale marktleiders in laders voor elektrische voertuigen (EV’s) en energie management systemen, gaf live demonstraties van haar eerste CCS bidirectionele lader, Quasar 2. De vehicle-to-home (V2H) en vehicle-to-grid (V2G) functionaliteiten werden getoond met een CUPRA BORN 77kWh, de eerste EV waarvan de compatibiliteit met de lader is bevestigd. 

De demonstratie vond vorige week plaats op Power2Drive tijdens het Smarter E Europe-evenement in München, Duitsland. Volledige compatibiliteit met andere volgende generatie EV’s wordt in de komende maanden verwacht. Wallbox, het bedrijf dat ’s werelds eerste DC bidirectionele EV-thuislader ontwikkelde, heeft aangekondigd dat de eerste projecten met Quasar 2 in het vierde kwartaal van dit jaar in Europa zullen worden gelanceerd.

EV Batterij

“Bidirectioneel laden ontgrendelt de grootste beschikbare batterij in huis: een EV-batterij. Naarmate onze energiebehoeften toenemen, wordt de potentiële impact van bidirectioneel opladen om energie te democratiseren onmiskenbaar”, vertelt Guillem Iváñez, hoofd bi-directioneel opladen bij Wallbox. “Als de eerste fabrikant die een bidirectionele lader op de markt heeft gebracht en de eerste die de compatibiliteit met een CCS-voertuig heeft bevestigd, heeft Wallbox bewezen de weg te kunnen wijzen naar een nieuw energieparadigma.”

Naast een demonstratie van de bidirectionele technologie, liet Wallbox de werking van de energieherstelfunctie van Quasar 2 zien. Deze functie is speciaal ontworpen om een acute behoefte aan backup stroom op te vangen tijdens een stroomuitval en laat zien dat EV-laders verder kunnen gaan dan enkel efficiënt energiegebruik. Hiermee biedt de bidirectioneel laden een oplossing voor black-outs, die door natuurrampen en verouderde elektriciteitsnetten steeds vaker voorkomen. 

De EV als nieuwe kost besparende energiebron voor thuis

Met Quasar 2 kunnen EV-bezitters besparen op hun energiekosten door middel van de V2H- en V2G-functionaliteiten. Studies tonen aan dat gebruikers door de technologie jaarlijks tot €1.000 kunnen besparen, duurzamer kunnen leven, en de toenemende druk op het elektriciteitsnet kunnen helpen compenseren.

Quasar 2 transformeert een EV in een krachtige nieuwe energiebron voor thuis. Gemiddeld kan een EV een gemiddeld Europees huis voor meer dan drie dagen van stroom voorzien. Met de Wallbox app, die standaard wordt meegeleverd bij iedere lader, kunnen gebruikers laadsessies automatisch inplannen op de momenten waarop de energietarieven laag zijn, waarbij de energie die wordt opgeslagen vervolgens kan worden ingezet wanneer de hoge tarieven hoog zijn. Dit geldt ook voor overschotten aan zonne-energie wanneer gebruikers door middel van zonnepanelen zelf energie opwekken. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: