Kennisplatform voor noord holland

Jolene Hettinga-Zagers wordt directeur EmpowerYou

Geplaatst op 31 oktober 2022
Jolene Hettinga-Zagers wordt directeur EmpowerYou

Jolene Hettinga-Zagers (34) wordt directeur van EmpowerYou, een bureau op het gebied van loopbaanvragen, coaching, outplacement, re-integratie tweede spoor en UVW en training. Het bureau heeft als doel om professionals op de arbeidsmarkt te verbinden en in hun kracht te zetten, zodat ze wendbaar zijn en de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt kunnen bijbenen.

Hettinga-Zagers begon haar loopbaan bij EmpowerYou in 2013 en werkte als medeondernemer van het bedrijf vanuit drie rollen, namelijk coach, trainer en psycholoog. Voor EmpowerYou werkte ze onder meer voor Arbo West, Regio Talent, H&S Adviesgroep en RegioFlex Uitzendbureau, oftewel spelers op het gebied van HR, recruitment en arbodienstverlening. Jolene Hettinga-Zagers woont in Heemskerk, is getrouwd en heeft een dochter.

Volgende loopbaanstappen zetten

In 2013 bestond EmpowerYou nog uit drie professionals. Inmiddels werken er negen mensen. Hettinga-Zagers ontwikkelde diverse trainingen, onder andere het gebruik van LinkedIn, hoe effectief te netwerken, hoe in je kracht te komen staan en het gesprek aan te gaan en hoe te oriënteren op de volgende loopbaanstappen.

Ook heeft Hettinga-Zagers door de jaren heen UWV 50+ trajecten begeleid en grote groepsoutplacements opgepakt, waarbij groepen van wel 15 tot 45 professionals tegelijkertijd begeleid werden om volgende loopbaanstappen te zetten. Ze pakte complexe tweedespoor trajecten op, waarbij de disciplines politiek, wetgeving en psychologie samenkwamen. Bij het laatste maakt Hettinga-Zagers zich graag hard voor de menselijke factor, zodat wet- en regelgeving niet ten koste gaat van mensen.

Hettinga-Zagers was betrokken bij de opbouw van het CRM-systeem van EmpowerYou. Dit door middel van de oplossingen van Odin Software. Ook tuigde ze een online leerplatform op, genaamd LXP. Dit om mensen op een effectievere manier nieuwe vaardigheden te laten ontwikkelen, door ervaringsgericht leren en kennisoverdracht samen te brengen. Daarvoor heeft Hettinga-Zagers veel leermaterialen ontwikkeld.

“Voor veel mensen die bij ons binnenkomen, is het helaas te laat, omdat ze al uitgevallen zijn. Dan zetten we ze eerst in hun kracht door te onderzoeken wat energie geeft en neemt, hoe ze zich kunnen opladen en eventueel trauma kunnen oplossen. We werken met hen aan grenzen stellen en de juiste keuzes te maken. Dat betekent vaak dat iemand uit de rationele overwegingen moet stappen en echt mag gaan kiezen voor wat goed is voor zichzelf. Wat we onder andere in kaart brengen, zijn kernwaarden, talenten, motivatie, drijfveren, leervermogen en -stijl, communicatiestijl en in welke omgeving iemand tot zijn recht komt. Dit noemen we puzzelstukken. Daarna volgen de loopbaanoriëntatie en het arbeidsmarktonderzoek,” zegt Jolene Hettinga-Zagers, directeur EmpowerYou.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: