Kennisplatform voor noord holland

Kepler Vision Technologies haalt €1,5 miljoen op bij ROM InWest om bereik over de hele wereld te vergroten

Geplaatst op 3 mei 2024
Kepler Vision Technologies haalt €1,5 miljoen op bij ROM InWest om bereik over de hele wereld te vergroten

Kepler Vision Technologies, softwareontwikkelaar in de gezondheidszorg, heeft een investering van €1,5 miljoen ontvangen van ROM InWest. Met deze investering gaat het zorgtechnologiebedrijf de productie van hun Kepler Night Nurse opschalen. Deze slimme sensortechnologie, onder andere toepasbaar in de ouderenzorg, helpt de werkdruk voor zorgprofessionals te verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Minder foutieve meldingen

De Kepler Night Nurse-oplossing van Kepler Vision Technologies is een op computer vision gebaseerd detectiesysteem voor lichaam positie en houding. Door het combineren van machine learning training en computer vision is Kepler Night Nurse in staat om valincidenten, ongemak bij patiënten en abnormaal gedrag te detecteren en het verplegend personeel hiervan op de hoogte te stellen zodat zij direct kunnen reageren. Het bedrijf heeft onlangs ook een nieuwe functie voor ligpositiedetectie toegevoegd dat kan worden ingezet om het risico op decubitus te verminderen. Deze oplossingstechnologie overtreft huidige bewegingssensoren, bed-matten en draagbare monitoringsystemen bij het terugdringen van valse alarmen en de onnodige belasting die ze vormen voor het verplegend personeel.

Internationale expansie

Kepler Night Nurse is al internationaal gedistribueerd in 26 Europese landen, waaronder Spanje, België en Noorwegen en is geïmplementeerd in verschillende verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Met de investering van ROM InWest zal het bedrijf zijn bereik vergroten met plannen om o.a. de Britse en Amerikaanse markt te betreden.

Nijpende personeelstekorten in de zorg

Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies zegt: “De gezondheidszorg kampt al jaren met een nijpend personeelstekort. Dit probleem wordt alleen maar groter door de vergrijzing. Een kwart van de huidige beroepsbevolking gaat de komende vijf jaar met pensioen, terwijl het aantal ouderen blijft groeien. Ouderenzorg heeft daarom meer ondersteuning nodig dan ooit. Dankzij de investering van ROM InWest kunnen we onze Kepler Night Nurse productie opschalen om meer zorgprofessionals te helpen in hun werk. Mijn doel is dat onze software over de hele wereld toegankelijk is, en met geweldige steun zoals deze komen we dichter bij dat doel.”

Hulp voor patiënten én zorgprofessionals

Janet Nieboer, CEO van ROM InWest licht toe: “Wij zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan de zorgoplossing van Kepler. De Kepler Night Nurse biedt een slim en betrouwbaar alternatief voor bestaande domotica-systemen. Het draagt bij aan goede patiëntenzorg en maakt het werk van zorgprofessionals efficiënter. Slimme zorgoplossingen zoals deze zijn essentieel om de kwaliteit en betaalbaarheid van onze gezondheidszorg te behouden.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: