Kennisplatform voor noord holland

Woon Duurzaam ontvangt €2,2 miljoen aan financiering voor verdere opschaling

Geplaatst op 13 juli 2022
Woon Duurzaam ontvangt €2,2 miljoen aan financiering voor verdere opschaling

Woon Duurzaam heeft in een tweede investeringsronde €2,2 miljoen ontvangen. Het geld komt van nieuwe investeerders ROM InWest en crowdfunding platform Oneplanetcrowd, en vanuit de huidige aandeelhouders EIT InnoEnergy en DOEN Participaties. Met deze investering kan Woon Duurzaam zijn one-stop-shop platform voor woningverduurzaming verder ontwikkelen en automatiseren. Daardoor kan Woon Duurzaam opschalen en nog veel meer woningeigenaren helpen met de energietransitie van hun woning te realiseren.

Met de huidige energieprijzen in Nederland en de urgentie om te verduurzamen om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te behalen, is de vraag naar duurzaam wonen exceptioneel toegenomen. Woon Duurzaam ondersteunt particuliere huiseigenaren met de verduurzaming van hun woning. Dit begint met een advies, met daarna de uitvoering van de gehele transitie richting een gasloze of energieneutrale woning.

Aan groeiende vraag voldoen
Met de opgehaalde financiering worden processen geautomatiseerd om aan de groeiende vraag te voldoen en zal het aantal gasloze en energieneutrale woningen snel groeien naar duizenden woningen per jaar. Rense van Dijk, medeoprichter van Woon Duurzaam: ‘’Met de opgehaalde investering kan Woon Duurzaam zijn platform en organisatie klaarmaken voor de toekomst, door processen te verbeteren en te automatiseren. Hierdoor creëren wij een organisatie die klaar is voor opschaling waardoor we nog meer woningeigenaren kunnen helpen met het verduurzamen van hun woning.’’

Janet Nieboer, CEO van ROM InWest, voegt daaraan toe: “ROM InWest is ontzettend trots dat we met deze eerste financiering vanuit het Transitiefonds bij kunnen dragen aan de doorontwikkeling van Woon Duurzaam. Zo kunnen nóg meer huiseigenaren een verduurzamingsslag maken en dragen we samen bij aan de klimaatdoelstellingen.”

“Het verduurzamen van woningen is urgenter dan ooit. Dat resoneert ook in de samenleving, zo blijkt uit de ruim 400 enthousiaste particuliere beleggers die via ons platform een investering hebben gedaan. We zijn blij dat Oneplanetcrowd een bijdrage heeft kunnen leveren aan de groei van Woon Duurzaam”, aldus Maarten de Jong, directeur van Oneplanetcrowd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: