Kennisplatform voor noord holland

Koeien vrolijk naar buiten tijdens opening boerenseizoen

Geplaatst op 20 maart 2019
Koeien vrolijk naar buiten tijdens opening boerenseizoen

Vanochtend, bij de start van de lente op 20 maart, luidde Campina traditiegetrouw het boerenseizoen in. Katja Schuurman had dit jaar de eer om de staldeuren te openen op de boerderij van boer Coen in Soest waar de koeien voor het eerst dit jaar uitgelaten de wei in gingen, toegejuicht door kinderen van de Ludgerusschool uit Soest. Katja Schuurman schreef het voorleesboek ‘Koeiendansdag’ voor Campina, waar deze dag de inspiratie voor vormde. Voor haar was het dan ook extra bijzonder om de koeien in het echt te zien dansen.

Met het openen van de staldeuren viert Campina bij boer Coen de start van het boerenseizoen. Ook bij andere melkveehouders gaan de komende periode de koeien weer naar buiten. Het exacte moment bepaalt elke boer voor zich,  afhankelijk van de weersomstandigheden en het grasland. “Het is elk jaar weer een mooi moment als de koeien springend het verse gras betreden.” vertelt melkveehouder Coen Wantenaar. “Met de start van de lente begint het seizoen dat de koeien in de wei kunnen grazen en dat geeft toch een prachtig plaatje in het Hollandse landschap.” Boer Coen zet zich in om de natuur op zijn land te behouden en te versterken. Samen met vele andere Campina-boeren besteedt hij hier extra aandacht aan. Steeds meer Campina-producten worden gemaakt van de melk van deze boeren, en zijn te herkennen aan het PlanetProof-keurmerk.

De natuur versterken met OERRR

De kinderen van de Ludgerusschool maakten op deze eerste lenteochtend, samen met OERRR het kinderprogramma van Natuurmonumenten, bloembommetjes. De bloembommetjes gooiden zij samen met Katja enthousiast in het weiland van boer Coen om een bloem- en kruidenrijk grasland waar insecten en bijen op af komen te creëren. Zo hielpen ook zij een handje in het behouden en versterken van de natuur.

Neem ook een kijkje op een boerderij

Op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni 2019 stellen 69 melkveehouders in heel Nederland hun erf open voor publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Iedereen is welkom om een kijkje achter de schermen van de boerderij te komen nemen. Er zijn allerlei leuke en leerzame spelactiviteiten te doen zoals levensgroot productenmemory, melkpakvissen en de melkweg race: een leuk uitje dat gratis toegankelijk is voor het hele gezin.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: