Kennisplatform voor noord holland

Lacoste x Eleven by Venus: games, set, style

Geplaatst op 10 november 2023

Top atleet, ondernemer, voorstander van gendergelijkheid. Venus Williams is een baanbrekend individu wiens impact en invloed veel verder gaat dan de sportwereld. Ze is sinds 2022 ambassadrice van Lacoste en onthult op 8 november een collectie waarin haar EleVen By Venus Williams-merk samensmelt met de wereld van Lacoste.

Een exclusieve samenwerking

Lacoste blijft zijn collecties innoveren, met een lifestyle focus, waar mode en sport samen komen. De expertise van het merk Crocodile wordt ingezet voor de damescollectie van het herfst-winter 2023-2024 seizoen, waar Venus Williams al meer dan een jaar aan werkt. 

“Bij EleVen is het onze missie om vrouwen te inspireren om zich zelfverzekerd te voelen en hen te helpen hun doelen te bereiken, zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen worden op alle gebieden in hun leven, de samenwerking met Lacoste belichaamt datzelfde karakter. Het was een eer om met hun team samen te werken en om een collectie te ontwerpen die niet alleen EleVen’s toewijding aan het versterken van de positie van vrouwen weerspiegelt, maar ook een eerbetoon is aan de rijke geschiedenis van Lacoste.” – Venus Williams

Stukken gemaakt voor de stad

In totaal bestaat de collectie uit 18 stukken, waaronder een nylon trainingspak en een gestreepte polo met korte mouwen – het favoriete kledingstuk van Venus Williams. Lacoste’s iconische gebreide V-hals sweater met een XXL-versie van de krokodil is er ook, net als een geplooide tennisrok en een fleecetrui met de tekst “Venus did it first” – een knipoog naar René Lacoste’s innovatieve kant. Een collectors item maakt de collectie af: een tweekleurig varsity jack. Hoewel de collectie ontworpen is voor vrouwen, zijn er een aantal unisex stukken. “L”, 1933 en de krokodil: de stukken in de collectie zijn geborduurd met patches geïnspireerd op Ivy League-logo’s. De collectie weerspiegelt de teamgeest die Lacoste sinds de oprichting, 90 jaar geleden, heeft omarmd

Een stedelijke omgeving

De collectie is gefotografeerd in New York, de hoofdstad van de Amerikaanse mode, en komt tot leven tussen de wolkenkrabbers. Een plek die altijd in beweging is, the city that never sleeps. Het is de perfecte achtergrond, symbool voor de oneindige mogelijkheden die Venus belichaamt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: