Kennisplatform voor noord holland

L’OUI; het nespresso-apparaat voor cocktails

Geplaatst op 23 november 2023

De naam L’OUI is afkomstig van het Franse woord Oui; de L’OUI zegt nooit nee. Het bedrijf is opgericht door Edwin de Koeijer en Daan Gijbels. Hun gezamenlijke passie voor smaak en streven naar efficiëntie hebben geleid tot de ontwikkeling van de cocktailmachine genaamd L’OUI. Het doel van deze machine is om kwalitatief hoogwaardige cocktails binnen een minuut perfect te serveren.

L’OUI is speciaal ontworpen voor grote horecagelegenheden. Het stelt hen in staat om een gevarieerd aanbod van cocktails van hoge kwaliteit te serveren, met minimale inspanning, tijdsinvestering en training. De machine verwerkt vooraf samengestelde cocktails die verkrijgbaar zijn in blikjes van L’OUI, en zorgt voor een nauwkeurige en consistente serveerervaring. L’OUI gaat richting de 25 cock- en mocktails, waarvan aan het eind van de maand september 20 cocktails en 5 mocktails.

Het concept van L’OUI biedt ondernemers de gelegenheid om in te spelen op de groeiende, winstgevende en trendy markt voor cocktails, met een beperkte initiële investering. Dankzij cloudconnectiviteit behoudt L’OUI controle over de recepten, het onderhoud van de machine en kan het gebruik door klanten op de voet volgen.

Hoewel L’OUI de ambitie heeft om een breder publiek in heel Europa te bedienen, is er momenteel een capaciteitsgrens. Daarom concentreert L’OUI zich in eerste instantie op Nederland, later op de regio’s: Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en België. Er zijn in het buitenland al L’OUI’s te vinden in het Skagen Fiske restaurant in Kopenhagen, Denemarken. 

Waar staat L’OUI Cocktails voor?

Kwaliteit

L’OUI presenteert cocktails van gegarandeerde kwaliteit, samengesteld door experts. In samenwerking met de cocktailmeesters van The Stillery destilleert L’OUI zijn eigen alcohol lokaal, wat resulteert in uitgebalanceerde cocktails met natuurlijke fruittonen en intense kruidige aroma’s. Zowel L’OUI als The Stillery delen een gezamenlijke toewijding aan smaak, voortkomend uit de natuurlijke geuren van zorgvuldig geselecteerde verse ingrediënten, opgeslagen in speciaal ontworpen blikjes om de kwaliteit te handhaven. De cocktail wordt gemaakt door een concentraat in blik, gecombineerd met water en ijs voor de optimale mix/shake.

Tijd

Met een capaciteit van 120 cocktails per uur, neemt L’OUI de operationele last van de bartender weg. L’OUI is een gebruiksvriendelijke en moeiteloos te bedienen cocktailmachine die geen gespecialiseerd personeel vereist. In tegenstelling tot traditioneel handmatig shaken, waarbij vaak overmatig wordt gemeten en verspilling ontstaat, voorkomt het concept van L’OUI verspilling en garandeert het een optimale vulling van alle glazen.

L’OUI biedt een voortdurend geactualiseerde en uitgebreide selectie cocktails, inclusief klassieke, nieuwe en signature cocktails. Het vermogen van L’OUI om cocktails en mocktails te creëren die aan ieders smaak voldoen, ongeacht tijd, personeel en locatie, onderstreept de veelzijdigheid van de machine. Deze cocktails worden consistent en “easy” geserveerd met dezelfde smaak, snelheid en kwaliteit. De machine zorgt voor een ‘hands-free’-ervaring waardoor de bartender tijdens de bereiding van de cocktail de mogelijkheid heeft om andere dingen te doen.

Bovendien wordt L’OUI geleverd met een online dashboard dat real-time informatie verschaft aan de eigenaar. Dit dashboard biedt inzicht in het aantal geserveerde cocktails en de bijbehorende recepten, wat bijdraagt aan effectieve monitoring en beheer. Ook data zoals bijvoorbeeld de temperatuur van het ijs en of er een klepje open staat wordt doorgegeven, waardoor bij een eventuele foutmelding deze makkelijk opgelost kan worden. L’OUI kan pro-actief het probleem oplossen door hun klantgerichte service.

Productie

L’OUI-cocktailmachines worden geproduceerd door Craftworks, opgericht in 2006 door Joost Dessing, Johan Dronkert en Martin Knip, met meer dan 30 jaar ervaring in productontwikkeling, vooral in agri-food toepassingen. Craftworks is gespecialiseerd in diverse doseeroplossingen voor bedrijven zoals Coca-Cola, Jacobs Douwe Egberts, Danone, Friesland Campina en Heineken. Het team van Craftworks bestaat uit meer dan 20 ingenieurs met expertise in mechanica, elektronica en softwareontwikkeling. In 2018 is Craftworks Production opgericht om de time-to-market voor nieuw ontwikkelde apparaten te verkorten.

L’OUI is begin 2021 van start gegaan en resulteerde enkele maanden later in de release van het eerste prototype in augustus 2021. Na verdere optimalisatie startte in maart 2022 de productie van de eerste reeks cocktailmachines. De L’OUI is nu beschikbaar, met een online dashboard dat realtime informatie levert over geserveerde cocktails en recepten. Er is met verschillende prototypen getest waardoor nu de machine is geoptimaliseerd met een nieuwe versie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: