Kennisplatform voor noord holland

L’OUI: Innovatieve oplossing in tijd van dalende marges

Geplaatst op 23 januari 2024
L’OUI: INNOVATIEVE OPLOSSING IN TIJD VAN DALENDE MARGES

Sinds een paar dagen is de nieuwe CAO voor horecapersoneel van kracht met loonstijgingen van 8-12%. Een goede reden voor horecaondernemers die nog niet in de cocktailtrend zijn gestapt, om dat nu te doen. Mits ze tenminste de hulp van L’OUI inschakelen. Deze innovatieve cocktailmachine biedt niet alleen uitkomst bij dalende marges, maar ook bij het aanhoudende personeelstekort. Met L’OUI is het mogelijk cocktails – een populair product met een hoge marge – aan het assortiment toe te voegen, zonder de bestaande baroperatie te verstoren. Personeelsleden maken met minimale training en in minder dan een minuut de perfecte Espresso Martini, Mojito of één van de 25 andere cocktails. Goed nieuws voor de gast en voor de horeca zelf. 

Voor gast en ondernemer

Gasten in stijl laten proosten op het nieuwe jaar of hun Dry January gemakkelijker maken met een alcoholvrije mocktail – met L’OUI kan het in elke horecagelegenheid. Na de recente loonstijging, volgt de noodgedwongen stijging van de prijzen. Meer geld vragen voor hetzelfde product is niet de meest gewenste optie, een nieuw product aan het aanbod toevoegen kan wel. De gastvraag naar cocktails blijft toenemen, zowel in bars als in restaurants. Voor horecaondernemers die deze exclusieve drankjes nog niet serveren, is dit het moment om daarmee te starten. Met L’OUI is dat eenvoudig, zonder het aannemen van extra personeel. Een belangrijk gegeven, nu driekwart van de horecagelegenheden een tekort aan arbeidskrachten meldt. 

Nu en in de toekomst

Daan Gijbels, medeoprichter van L’OUI, over de recente gebeurtenissen in zijn sector: “De loonstijging voor horecapersoneel is al weken the talk of the town. Veel ondernemers vinden het lastig bolwerken met nog weer hogere kosten in deze toch al dure tijden. De omzet moet omhoog, maar hoe dan? Gelukkig zet de cocktailtrend onvermoeibaar door, want daar valt winst te behalen. Dergelijke drankjes zorgen voor een hogere gemiddelde besteding per gast, terwijl die ook nog eens op z’n wenken wordt bediend. Met L’OUI zijn personeelstekorten of stijgende personeelskosten geen issue, bestaande medewerkers zijn goed in staat het apparaat te bedienen. Elke cocktail de perfect serve, met enkele simpele handelingen. Een mooie oplossing, voor nu en in de toekomst.”  

State-of-the-art

L’OUI is speciaal ontworpen voor grote horecagelegenheden. De state-of-the-art machine maakt het mogelijk een brede selectie cocktails aan te bieden, met minimale inspanning en minimale investering. Deze bartender 2.0 creëert op basis van vooraf samengestelde recepten, binnen 1 minuut perfecte cocktails om direct te serveren. Nauwkeurig, consistent en efficiënt. Er zijn momenteel twintig cocktail- en vijf mocktailsmaken verkrijgbaar in de speciaal ontwikkelde cans die door L’OUI worden verwerkt. De machine houdt tijdens zijn werk via geavanceerde technologie zicht op het aantal geserveerde cocktails, het onderhoud van de machine en de kwaliteit van de drankjes. L’OUI schenkt momenteel cocktails op ruim tachtig locaties – van zomerse strandpaviljoens tot gastronomische sterrenzaken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: