Kennisplatform voor noord holland

Martijn Beijer neemt de Vastgoeddokter over als 3e generatie

Geplaatst op 1 februari 2023
Martijn Beijer neemt de Vastgoeddokter over als 3e generatie

20 januari 2023 was een bijzondere dag voor alle betrokkenen bij de in Zaandam gevestigde Vastgoeddokter. Op die dag zijn alle aandelen van de Vastgoeddokter van vader Ton Beijer (65 jaar) overgedragen aan zijn 23-jarige zoon Martijn Beijer. “Het is een geweldige stap”, vertelt Martijn.

De Vastgoeddokter is oorspronkelijk opgericht door Joop Beijer als bouwbedrijf onder de naam Beijer Bouw. Hij richtte zich voornamelijk op het onderhouden van bestaande gebouwen.  Onder leiding van zijn zoon Ton groeide dit bouwbedrijf uit tot groot bedrijf waarbij grootschalige nieuwbouwprojecten werden uitgevoerd. Later werd het bouwbedrijf werd omgedoopt naar de Vastgoeddokter. De focus lag voornamelijk op advies en projectmanagement met betrekking tot het onderhoud van bestaand vastgoed.

Ruim 60 jaar ervaring met een frisse wind

Twee jaar geleden kwam de derde generatie in het bedrijf werken. Martijn Beijer heeft aan de wieg gestaan van een koerswijziging. “We zijn nu eigenlijk alleen nog maar bezig met verduurzamingsadviezen voor verschillende vastgoedobjecten om de gestelde energietransitie doeleinden te kunnen behalen in 2050. Alles wat stenen heeft en duurzaam kan worden gemaakt, dat doen wij”, legt Martijn uit.

De toekomst

Voor Martijn is het wel spannend. “Je wordt nu echt ondernemer en voor alle aspecten verantwoordelijk. Mijn vader en ik hebben allebei een plan geschreven. Die van mijn vader ging omlaag en die van mij omhoog, en ergens moesten die elkaar kruisen. De Vastgoeddokter telt momenteel zes werknemers en zit aan het maximum van wat het bedrijf kan doen. “De aanvragen en projecten blijven binnenkomen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, zijn we druk aan het zoeken naar extra personeel. De groei zit er zeker in.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: