Kennisplatform voor noord holland

McDonald’s Haarlem Casablancastraat introduceert Koffie met een Cop

Geplaatst op 14 april 2023
McDonald’s Haarlem Casablancastraat introduceert Koffie met een Cop

Voor gasten, buurtbewoners en ondernemers organiseert McDonald’s Restaurant Haarlem Casablancastraat “Centrum Schalkwijk” voortaan elke eerste maandag van de maand een vrijblijvend contactmoment met de wijkagent. Dit doet de restaurantketen onder de noemer Koffie met een Cop, een initiatief om de buurt meer met elkaar te verbinden. Onder het genot van een kop koffie gaan wijkagenten met buurtbewoners in gesprek over wat er speelt in de wijk. Op maandag 3 april gaat het initiatief van start: iedereen uit de buurt is welkom.

Het idee van een maandelijks koffiemoment met de wijkagent komt oorspronkelijk uit Amerika. In 2016 startte McDonald’s Dordrecht in Nederland met het initiatief. Het restaurant aan de Casablancastraat is het eerste McDonald’s restaurant in Haarlem dat in gezamenlijkheid met de wijkagent Koffie met een Cop gaat organiseren. McDonald’s vindt het belangrijk een positieve bijdrage te leveren aan de buurt en wil op deze wijze meer verbinding en begrip creëren. De toegankelijkheid van McDonald’s voor alle lagen van de samenleving maakt een gesprek tussen agenten en burgers laagdrempelig.

De onderling positieve ervaring van zowel politie als de Franchisenemers van McDonald’s zorgt ervoor dat zij op steeds meer locaties de krachten bundelen en een maandelijks spreekuur in het restaurant organiseren: onlangs startte ook McDonald’s Rotterdam samen met de wijkagent met Koffie met een Cop. Desgevraagd gaven buurtbewoners daar aan dat mensen de wijkagent beter weten te vinden en eerder aanspreken dankzij het initiatief.

Iedere eerste maandag van de maand van 10.00 – 12.00 uur is iedereen uit de buurt welkom aan de Casablancastraat 20 om bij McDonald’s in gesprek te gaan met de wijkagent: maandag 3 april voor het eerst.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: